GA TERUG
Reacties van cliënten

Reactie van Don Kaart

Geplaatst op:
06-09-2015
Behandeling:
Knieslijtage
Naam:
Don Kaart
Leeftijd:
53

Reactie:

Na lang sukkelen, een aantal kijkoperaties, langdurige verdovingen en wat niet meer vond de specialist van Gooi Noord dat ik maar met mijn blessure (kraakbeen weg aan binnenkant knie) moest leren leven.

Via mijn huisarts kwam ik terecht bij Bergman voor een second opinion. In eerste instantie wilde de specialist daar mij, ondanks mijn nog jonge leeftijd (52), een knieprothese aanmeten maar voor mij voelde dit als een soort amputatie want stel er kwam een manier om kraakbeen terug te plaatsen, dan zou het voor mij te laat zijn.

Op internet en via een kennis kwam ik terecht bij nog een andere optie, namelijk een standbeen correctie en met dat idee kwam ik terug bij de specialist van Bergman. De specialist ging daarmee akkoord, maar kon mij geen enkele garantie op volledig herstel garanderen. Toch wilde ik deze gok wel nemen! Na eerst 3 maanden te zijn gestopt met roken (dit was een voorwaarde van de specialist) werd ik in December 2013 geopereerd, en in Januari 2014 begonnen met revalideren.

Revalideren was geen lolletje doordat ik een aantal keren een terugslag moest incasseren, verder moest ik afwachten tot mijn bot weer zo aangegroeid was dat de ingebrachte, met veel schroeven vastzittende, plaat weer uit mijn been gehaald kon worden.

Het aangroeien zou ongeveer een jaar in beslag nemen, maar verschilt per persoon, ik kreeg na 15 maanden groen licht. Ik revalideerde toen al een tijdje niet meer, had een slechte conditie en was veel te zwaar, maar toen ik een datum had gekregen in April 2015 ben ik om mijn been sterker te maken heel veel gaan fietsen.

Een paar weken later werd de operatie gedaan, en daar herstelde ik binnen een week of twee weer van, daarna pakte ik het fietsen weer op en viel ik in een paar maanden 18 kilo af. Ik kon vanwege mijn slechte knie eigenlijk helemaal niets meer, niet werken, niet sporten etc. daar waar voetballen mijn passie was.

Nu, September 2015 ben ik weer een stuk opgeknapt, en sta ik zelfs weer op het voetbalveld. Ik heb me in tijden niet zo fit gevoeld, en durf te stellen dat ik redelijk goed hersteld ben. Het heeft veel tijd in beslag genomen, maar ben uiteindelijk erg blij met de keuze die ik gemaakt heb. I

k ben Dr. Feilzer zeer dankbaar, en het is nog een leuke vent ook!!!


Bel ons!
Bel voor informatie   088 9000 500
Wij bellen u

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.