Informatie Coronavirus

Tekst a|A     Contrast +|--

U bent nog steeds welkom voor alle verzekerde en onverzekerde zorg die wij voor het uitbreken van het coronavirus ook boden. De wachttijden kunnen iets langer zijn dan u van ons gewend bent. Wij doen alles om u zo snel mogelijk te helpen. We willen uw bezoek in de kliniek veilig laten verlopen en hebben hiervoor de benodigde maatregelen getroffen.  Zie ook veelgestelde vragen onderaan deze pagina. 

 • Om de 1.5 meter afstand in de klinieken te waarborgen, zijn veel consulten nog telefonisch. U wordt van tevoren geïnformeerd of uw afspraak op de kliniek of telefonisch plaatsvindt. Let op: heeft u een afspraak bij 1 van onze oogklinieken, dan vindt deze altijd op de kliniek plaats.
 • Wanneer uw afspraak voor een behandeling /operatie eerder is afgezegd i.v.m. corona, berichten wij u zo snel mogelijk over een nieuwe afspraak. Toch vragen wij u nog even geduld te hebben. U hoeft ons niet te bellen. Wij volgen bij het herplannen de urgentie- en prioriteitsrichtlijnen van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

 Richtlijnen bij afspraken

Voor uw en onze veiligheid vragen wij het volgende als u naar 1 van onze focusklinieken komt:

 • Kom niet naar de kliniek wanneer u de afgelopen 24 uur corona gerelateerde klachten had.
 • Kom niet naar de kliniek wanneer een huisgenoot koorts en/of last van benauwdheid heeft.
 • Kom niet eerder dan 10 minuten voor de afspraak binnen. Wacht, indien mogelijk, in de auto.
 • Helaas mag u op dit moment geen begeleider meenemen in de kliniek. Uw begeleider kan buiten of in de auto wachten. Wanneer een begeleider noodzakelijk is, denk aan personen in een rolstoel, of kinderen onder de 18 jaar, wordt hier een uitzondering op gemaakt. Er kan dan 1 begeleider mee naar binnen.
 • Schud geen handen.
 • Houd zoveel mogelijk 1,5 meter afstand.

 Veiligheid voorop

Als Bergman Clinics nemen wij de veiligheid van u als cliënt en van onze medewerkers zeer serieus. We treffen dan ook alle benodigde maatregelen in de klinieken om u veilig te ontvangen. Bekijk de animatiefilm om te zien hoe u de kliniek op een veilige manier bezoekt. Wilt u onze coronamaatregelen nog eens rustig nalezen, bekijk dan de pdf. Bergman Clinics volgt strikt de regels van het RIVM en de urgentie- en prioriteitsrichtlijnen van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Kijk voor meer informatie over het coronavirus op de website van het RIVM.

 

 Als u bij Bergman Clinics komt, dan zal u gevraagd worden om een mondmaskertje op te zetten. Wij vragen u dat zelf te doen. In het volgende filmpje ziet u hoe u dat moet doen

 

 

 

 

Veelgestelde vragen

Gaat mijn 1e afspraak/consult door?

Vanaf begin mei zijn er naast telefonische consulten ook weer afspraken in de kliniek. U wordt van te voren geïnformeerd of deze afspraak op de kliniek of telefonisch plaatsvindt. Let op: heeft u een afspraak bij 1 van onze oogklinieken, dan vindt deze afspraak altijd op de kliniek plaats. 

Door het aantal afspraken in de kliniek te beperken, waarborgen we de 1.5 meter afstand. Ook ingrepen onder plaatselijke verdoving voeren we uit.

 

Gaat mijn afspraak voor een controle door?

Vanaf begin mei zijn er naast telefonische consulten ook weer afspraken in de kliniek. U wordt gebeld wanneer uw afspraak in de kliniek is, anders is deze telefonisch. Let op: heeft u een afspraak bij 1 van onze oogklinieken, dan vindt deze afspraak altijd op de kliniek plaats.

Door het aantal afspraken in de kliniek te beperken, waarborgen we de 1.5 meter afstand. Ook ingrepen onder plaatselijke verdoving voeren we uit.

Gaat mijn afspraak voor een echografie, röntgenonderzoek of MRI door?

Deze afspraken gaan gewoon door volgens de planning.

 

Gaat mijn operatie door?

Vanaf begin mei hebben wij onze zorg stapsgewijs uitgebreid. U bent weer welkom voor alle verzekerde en onverzekerde zorg die wij voor het uitbreken van het coronavirus ook boden. De wachttijden kunnen iets langer zijn dan u van ons gewend bent. Wij doen alles om u zo snel mogelijk te helpen. We willen uw bezoek aan onze focuskliniek veilig laten verlopen en hebben hiervoor de benodigde maatregelen getroffen.

Wanneer uw afspraak voor een behandeling /operatie eerder is afgezegd i.v.m. corona, berichten wij u zo snel mogelijk over een nieuwe afspraak. Toch vragen wij u nog even geduld te hebben. Wij volgen bij het herplannen de richtlijnen van het RIVM en urgentie- en prioriteitsrichtlijnen van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

 

Hoe kan ik inloggen in de Mijn Bergman Clinics app?
Hoe stelt de arts de diagnose bij een telefonisch consult?

De arts legt u tijdens het eerste telefonische gesprek uit hoe hij te werk gaat en wat de volgende stappen zijn om tot een diagnose te komen. Ook krijgt u de gelegenheid uw vragen te stellen.

Mag ik iemand meenemen naar de kliniek?

Helaas mag u op dit moment geen begeleider meenemen in de kliniek. Uw begeleider kan buiten of in de auto wachten. Wanneer een begeleider noodzakelijk is, denk aan personen in een rolstoel of kinderen onder de 18 jaar, wordt hier een uitzondering op gemaakt. Er kan dan 1 begeleider mee naar binnen.

Mijn afspraak is afgezegd in verband met het coronavirus, maar ik heb nog niks gehoord. Wat moet ik doen?

Binnenkort krijgt u bericht van ons over het maken van een nieuwe afspraak.  We vragen u nog even geduld te hebben. U hoeft ons niet te bellen. We zijn u niet vergeten.

Wanneer mag ik niet naar de kliniek komen?

Komt u niet naar de kliniek als u verkoudheidsklachten al dan niet met koorts en/of benauwdheid heeft. Neemt u in dat geval telefonisch contact met ons op. Dan maken we een nieuwe afspraak. Als u een begeleider meeneemt vragen wij u ook of de begeleider klachten heeft.

Wanneer word ik alsnog gezien / geholpen?

Wij doen alles om u zo snel mogelijk te helpen. De wachttijden kunnen iets langer zijn dan u van ons gewend bent. 

Wanneer uw afspraak voor een behandeling /operatie eerder is afgezegd i.v.m. corona, berichten wij u zo snel mogelijk over een nieuwe afspraak. Toch vragen wij u nog even geduld te hebben. Wij volgen bij het herplannen de richtlijnen van het RIVM en urgentie- en prioriteitsrichtlijnen van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

 

Welke maatregelen treft Bergman Clinics tegen het coronavirus?

Als Bergman Clinics nemen wij de veiligheid van u als cliënt en van onze medewerkers zeer serieus. We treffen dan ook alle maatregelen in de kliniek om u veilig te ontvangen. In deze pdf kunt u nog eens rustig nalezen hoe u de klinieken veilig kunt bezoeken. Wij volgen het advies van RIVM over het coronavirus (COVID-19) op de voet en passen hier onze werkwijze op aan. Kijk voor meer informatie over het coronavirus op de website van het RIVM.

Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?
We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
 • Resultaat van de behandeling
 • Veiligheid
 • Cliëntgerichtheid
 • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.
Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?
Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Toon uitgelichte items / alle items

Heeft u nog steeds vragen?

Neem contact op

Behandel video

Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Vanaf 14 oktober zijn nieuwe maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Uw afspraak bij Bergman Clinics blijft gewoon staan. U mag alleen geen begeleider meenemen de kliniek in*. Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen.

Heeft u nog geen afspraak staan, maar wilt u meer informatie over onze wachttijden?  Ook in coronatijd doen wij alles om u zo veilig mogelijk in de kliniek te ontvangen en onze wachttijden kort te houden. We heten u van harte welkom.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze corona pagina.