Eerste gesprek

Tekst a|A     Contrast +|--

Wanneer u voor een eerste consult bij een van onze klinieken komt, meldt u zich bij de receptie. U wordt ontvangen door een medisch consulente waarna u uw klacht of probleem met de medisch specialist kunt bespreken. 

Het eerste consult, de poli-afspraak voor een behandeling die binnen de verzekerde zorg valt, wordt altijd door uw zorgverzekering vergoed. Voorwaarde is een geldige verwijzing van uw huisarts , medisch specialist of optometrist. Dit is identiek aan het traject van vergoeding zoals u dat kent vanuit het reguliere ziekenhuis.

Voor vervolgafspraken heeft u niet steeds een nieuwe verwijzing nodig. Geeft uw specialist aan dat u weer contact op kunt nemen voor het maken van een nieuwe afspraak, dan heeft u geen nieuwe verwijsbrief nodig zolang de afspraak plaatsvindt binnen 365 dagen na de laatste afspraak en het zorgtraject nog niet is afgesloten.

Wanneer het zorgtraject is afgesloten en dezelfde klacht keert terug, dan moet u opnieuw met uw huisarts bespreken of u verwezen kunt worden.

Wanneer uw specialist heeft aangegeven dat uw aandoening chronisch is, heeft geen nieuwe verwijsbrief nodig.

Voor het eerste consult neemt onze medisch specialist ruim de tijd voor u en heeft u genoeg ruimte om uw klachten voor te leggen. Ook wordt er voldoende tijd ingepland om diagnose en behandelplan met u te bespreken en eventuele vragen van u te beantwoorden.

Blijkt na afloop van uw consult dat er een vervolgafspraak moet worden gemaakt (voor een extra consult of voor een behandeling) dan zal de medisch consulente deze afspraak samen met u vastleggen. De medisch consulente zal u tevens tijdig van informatie voorzien over uw operatie en over de praktische zaken daaromheen, zoals de voorbereidingen die u hiervoor moet treffen. Mocht u nog iets niet duidelijk zijn, dan kunt ook te allen tijde bij de medisch consulente terecht.

Wat neemt u mee naar het eerste gesprek?

  • Uw legitimatiebewijs.
  • Uw zorgverzekeringpas en verwijsbrief als deze niet digitaal is verzonden door uw arts (niet nodig bij cosmetische onverzekerde behandelingen).
  • Eventueel al beschikbare onderzoeksgegevens (zoals röntgenfoto's en MRI-scans) (niet bij cosmetische behandelingen).

Verwijsbrief bij een second opinion

Wanneer u onder behandeling bent bij een andere specialist, maar graag de mening wilt van één van de specialisten van Bergman Clinics, dan kan u uw behandelend arts of huisarts om een verwijsbrief vragen (let wel, dit is geen verwijsbrief voor een eventuele behandeling, enkel voor een second opinion).

Indien u verder behandeld wenst te worden bij de arts die uw second opinion uitvoert, heeft u een nieuwe verwijsbrief nodig waarop staat ‘overname van behandeling’, tenzij dit al vermeld is in de verwijsbrief van de second opinion.Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Vanaf 1 december zijn nieuwe maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Uw afspraak bij Bergman Clinics blijft gewoon staan. U mag alleen geen begeleider meenemen de kliniek in*. Wanneer u ouder bent dan 12 jaar, dient u een mondkapje te dragen in de kliniek.

Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen.

Heeft u nog geen afspraak staan, maar wilt u meer informatie over onze wachttijden?  Ook in coronatijd doen wij alles om u zo veilig mogelijk in de kliniek te ontvangen en onze wachttijden kort te houden. We heten u van harte welkom.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze corona pagina.

 - Banners - untitled-design-3.png