Event recording

De cardioloog heeft met u een eventrecorderonderzoek afgesproken. De eventrecorder is een apparaatje dat vooral geschikt is om hartritmestoornissen te registreren. Om precies te zijn hartritmestoornissen die niet dagelijks, maar wel regelmatig voorkomen. Ook kan de cardioloog hiermee onderzoeken of een eventuele hartritmestoornis de oorzaak is van bijvoorbeeld duizeligheid of wegraken. Met een eventrecorder houden we 1 tot 2 weken het hartritme in de gaten. Dit kan gewoon thuis.

Voorbereiding

Wilt u uw huid van tevoren niet insmeren met zalf, crème of bodylotion.

Het onderzoek

Tijdens het onderzoek plakt de consulent of hartfunctielaborant plakkers op de borst. Deze plakkers zijn elektroden. De plakkers zitten vast aan een apparaatje. Dit is de Holter-recorder. Deze recorder kunt u in uw zak stoppen of in een tasje dragen.
Deze recorder kunt u in uw zak stoppen of in een tasje dragen. Tijdens het onderzoek mag u gewoon uw dagelijkse activiteiten doen. Voorkom dat de recorder nat wordt. U mag er niet mee douchen, zwemmen of naar de sauna gaan. De recorder moet steeds aangesloten blijven. Ook ‘s nachts. Het dragen van gemakkelijke kleding is aan te raden. Zo heeft u zo min mogelijk last van de elektroden.


Wat moet u thuis doen?

Druk de event-knop in en houd een dagboekje bij.

Wanneer moet u de eventknop indrukken?
De recorder registreert het hartritme tijdens alle dagelijkse bezigheden. Het is de bedoeling dat u op de event-knop drukt wanneer u klachten heeft. De recorder legt op dat moment het aanwezige hartritme vast. De cardioloog wil ook graag weten wanneer en waardoor deze klachten ontstaan. Daarom krijgt u een dagboekje mee waarin u dat kunt noteren.

Wat schrijft u op in het dagboekje?
Als u op de event-knop heeft gedrukt, is het heel belangrijk dat u in het dagboekje de volgende gegevens opschrijft:
Datum en tijd waarop u heeft gedrukt.

Wat was u aan het doen op het moment dat u klachten kreeg? Welke klachten kreeg u?
Na de afgesproken tijd mag u de recorder loskoppelen. U brengt de recorder met het dagboekje weer bij ons terug. Of u stuurt de recorder aangetekend op. Vervolgens verwerken en beoordelen we de gegevens.
Het hartfilmpje op de Holter is een momentopname van 24, 48 of 72 uur. Soms treedt dan net geen ritmestoornis op. Soms is het nodig om een onderzoek van een paar weken te doen. Bijvoorbeeld met een eventrecorder of een implanteerbare hartritmemonitor. Soms is na een Holter-onderzoek extra onderzoek nodig, zoals elektrofysiologisch onderzoek.

Stellen we een hartritmestoornis vast? Dan overlegt de cardioloog de vervolgstappen of behandeling met u. Telefonisch krijgt u deze uitslag van de cardioloog na ongeveer 2 weken.
Af en toe zijn de registraties niet goed. In dat geval zoekt de consulent contact met u voor een nieuwe afspraak.

 


Behandelingstraject:Toegangstijden

Wij streven ernaar u altijd snel te helpen in onze focusklinieken. Onze toegangstijden worden wekelijks bijgewerkt.

Bekijk toegangstijden
Mijn Bergman Clinics

Mijn Bergman Clinics

Bij een behandeling komt er veel op u af. Met Mijn Bergman Clinics heeft u alle informatie op het juiste moment. Gewoon op uw mobiele telefoon, desktop of tablet.

  • Het veilige en persoonlijke zorgportaal
  • Informatie over de voorbereiding, behandeling en herstelperiode
  • Uw medisch dossier inzien en vragenlijsten eenvoudig invullen

Bent u al cliënt?

Inloggen
Informatie aanvragen
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

Beste cliënten, i.v.m. de aangescherpte Corona-maatregelen worden van maandag 20 december t/m vrijdag 14 januari geen nieuwe afspraken voor injectable-behandelingen & huidtherapie ingepland.
Wanneer u al een afspraak hiervoor heeft in deze periode wordt u gebeld om deze in overleg te verplaatsen. De afspraken voor alle andere behandelingen gaan door. 

 

Bergman Clinics

Beste cliënten, i.v.m. de aangescherpte Corona-maatregelen worden van maandag 20 december t/m vrijdag 14 januari geen nieuwe afspraken voor injectable-behandelingen & huidtherapie ingepland.
Wanneer u al een afspraak hiervoor heeft in deze periode wordt u gebeld om deze in overleg te verplaatsen. De afspraken voor alle andere behandelingen gaan door.