Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Holteranalyse (24 of 48 uurs-ECG)

De cardioloog heeft met u een holter onderzoek afgesproken. De holter recorder is een apparaatje dat vooral geschikt is om hartritmestoornissen te registreren. Om precies te zijn hartritmestoornissen die niet dagelijks, maar wel regelmatig voorkomen. Ook kan de cardioloog hiermee onderzoeken of een eventuele hartritmestoornis de oorzaak is van bijvoorbeeld duizeligheid of wegraken. Met een holter onderzoek houden we 1, 2 of 3 dagen het hartritme in de gaten. Dit kan gewoon thuis.

Voorbereiding

Wilt u uw huid van tevoren niet insmeren met zalf, crème of bodylotion.

Het onderzoek

Tijdens het onderzoek plakt de consulent of hartfunctielaborant plakkers op de borst. Deze plakkers zijn elektroden. De plakkers zitten vast aan een apparaatje. Dit is de Holter-recorder. Deze recorder kunt u in uw zak stoppen of in een tasje dragen.
Deze recorder kunt u in uw zak stoppen of in een tasje dragen. Tijdens het onderzoek mag u gewoon uw dagelijkse activiteiten doen. Voorkom dat de recorder nat wordt. U mag er niet mee douchen, zwemmen of naar de sauna gaan. De recorder moet steeds aangesloten blijven. Ook ‘s nachts. Het dragen van gemakkelijke kleding is aan te raden. Zo heeft u zo min mogelijk last van de elektroden.


Wat moet u thuis doen?

U houdt gedurende de afgesproken dagen een dagboekje bij.
De cardioloog wil graag weten wanneer en waardoor klachten ontstaan. Daarom krijgt u een dagboekje mee waarin u dat kunt noteren.

Wat schrijft u op in het dagboekje?
Als u klachten heeft, is het belangrijk dat u in het dagboekje de volgende gegevens opschrijft:
Datum en tijd waarop u de klacht heeft.

Wat was u aan het doen op het moment dat u klachten kreeg? Welke klachten kreeg u?

Na de afgesproken tijd mag u de recorder loskoppelen. U brengt de recorder met het dagboekje weer bij ons terug. Of u stuurt de recorder aangetekend op. Vervolgens verwerken en beoordelen we de gegevens.
Het hartfilmpje op de Holter is een momentopname van 24, 48 of 72 uur. Soms treedt dan net geen ritmestoornis op. Soms is het nodig om een onderzoek van een paar weken te doen. Bijvoorbeeld met een eventrecorder of een implanteerbare hartritmemonitor.
Soms is na een Holteronderzoek extra onderzoek nodig, zoals elektrofysiologisch onderzoek.

Stellen we een hartritmestoornis vast? Dan overlegt de cardioloog de vervolgstappen of behandeling met u. Telefonisch krijgt u deze uitslag van de cardioloog na ongeveer 2 weken. Af en toe zijn de registraties niet goed. In dat geval zoekt de consulent contact met u voor een nieuwe afspraak.

 


Behandelingstraject:Toegangstijden

Wij streven ernaar u altijd snel te helpen in onze focusklinieken. Onze toegangstijden worden wekelijks bijgewerkt.

Bekijk toegangstijden
Mijn Bergman Clinics

Mijn Bergman Clinics

Bij een behandeling komt er veel op u af. Met Mijn Bergman Clinics heeft u alle informatie op het juiste moment. Gewoon op uw mobiele telefoon, desktop of tablet.

  • Het veilige en persoonlijke zorgportaal
  • Informatie over de voorbereiding, behandeling en herstelperiode
  • Uw medisch dossier inzien en vragenlijsten eenvoudig invullen

Bent u al cliënt?

Inloggen
Informatie aanvraag
 
Contact opnemen
 
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Ook bij Bergman Clinics, Bey by Bergman Clinics en Memira hebben wij maatregelen getroffen. Hier leest u welke maatregelen dit zijn. 

 

 

Bergman Clinics

Momenteel ondervinden wij een technische storing waardoor het contact & service center onbereikbaar is. Excuses voor het ongemak.