Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Erfelijke hartziekten

Cardiogenetica is het medisch specialisme dat zich bezighoudt met erfelijke hartziektes. Het specialisme ligt op het grensvlak van Cardiologie en Genetica. Cardiologie staat voor onderzoek en behandeling van hartziekten. Genetica houdt erfelijkheidsonderzoek en erfelijkheidsvoorlichting in.


Wat is cardiogenetica?

Komt er in uw familie een ziekte voor? Dan kunnen er allerlei vragen bij u opkomen. Bijvoorbeeld: 'Is deze ziekte erfelijk?' Of: 'Heb ik zelf kans op het krijgen van deze aandoening?' Maar ook: 'Hoe groot is de kans dat ik kinderen krijg met deze ziekte?' Met deze vragen over erfelijkheid kunt u terecht bij de polikliniek Cardiogenetica.

Overlijden mensen plotseling op jonge leeftijd (onder de leeftijd van 50 jaar)? Dan is er in 50 tot 70 procent van de gevallen sprake van een erfelijke hartziekte. Ook onder sporters met een plotselinge hartdood is vaak sprake van een onderliggende genetische hartaandoening.

Lees meer

Niet gevonden wat u zocht?

Alle behandelingen Zoek op lichaamsdeel
Informatie aanvraag
 
Contact opnemen
 
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • U bent welkom voor alle zorg die u van ons gewend bent. We treffen alle maatregelen om u veilig in de kliniek te ontvangen.
  • In de kliniek mag u geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.

Let op!
Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.