Erfelijke hartziekten

Cardiogenetica is het medisch specialisme dat zich bezighoudt met erfelijke hartziektes. Het specialisme ligt op het grensvlak van Cardiologie en Genetica. Cardiologie staat voor onderzoek en behandeling van hartziekten. Genetica houdt erfelijkheidsonderzoek en erfelijkheidsvoorlichting in.


Wat is cardiogenetica?

Komt er in uw familie een ziekte voor? Dan kunnen er allerlei vragen bij u opkomen. Bijvoorbeeld: 'Is deze ziekte erfelijk?' Of: 'Heb ik zelf kans op het krijgen van deze aandoening?' Maar ook: 'Hoe groot is de kans dat ik kinderen krijg met deze ziekte?' Met deze vragen over erfelijkheid kunt u terecht bij de polikliniek Cardiogenetica.

Overlijden mensen plotseling op jonge leeftijd (onder de leeftijd van 50 jaar)? Dan is er in 50 tot 70 procent van de gevallen sprake van een erfelijke hartziekte. Ook onder sporters met een plotselinge hartdood is vaak sprake van een onderliggende genetische hartaandoening.

Lees meer

Niet gevonden wat u zocht?

Alle behandelingen Zoek op lichaamsdeel
Informatie aanvragen
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

Beste cliënten, i.v.m. de aangescherpte Corona-maatregelen worden van maandag 20 december t/m vrijdag 14 januari geen nieuwe afspraken voor injectable-behandelingen & huidtherapie ingepland.
Wanneer u al een afspraak hiervoor heeft in deze periode wordt u gebeld om deze in overleg te verplaatsen. De afspraken voor alle andere behandelingen gaan door. 

 

Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!