Bel voor informatie 088 9000 500 (lokaal tarief)
Verwijzers Mijn Bergman Clinics
Tekst a| A       Contrast +| --
GA TERUG
Behandeling Hartfalen
Waar staan wij voor? Waar staan wij voor?
Bekijk de animatie video voor een korte uitleg over ons zorgaanbod, kwaliteit en vergoeding door zorgverzekeraars.Bekijk de animatie video voor een korte uitleg over ons zorgaanbod, kwaliteit en vergoeding door zorgverzekeraars.Meer weten
Onderzoek naar
erfelijke hartziektes
Onderzoek naar erfelijke hartziektes
"De schrik zat er goed in bij iedereen!
Gelukkig bleek het niet erfelijk."
"De schrik zat er goed in bij iedereen! Gelukkig bleek het niet erfelijk."
Probeer de gratis
'Mijn Bergman Clinics' App
Probeer de gratis 'Mijn Bergman Clinics' App
Goed voorbereid op uw behandeling? Met de 'Mijn Bergman Clinics' App krijgt u de juiste informatie op het juiste moment. Voor, tijdens én na de behandeling.Goed voorbereid op uw behandeling? Met de 'Mijn Bergman Clinics' App krijgt u de juiste informatie op het juiste moment. Voor, tijdens én na de behandeling.Meer weten

Toon submenu

Behandeling Hartfalen

In de meeste gevallen is de oorzaak niet te verhelpen en moet het hartfalen blijvend worden behandeld. Cliënten krijgen altijd advies om gezond te leven en wordt er een behandeling voorgesteld afhankelijk van de ernst.

Mogelijke behandelingen:

Medicijnen

Hartfalen wordt behandeld met medicijnen. Deze moeten met vaste regelmaat (trouw) worden ingenomen, ook als de klachten van hartfalen verdwenen zijn. De medicijnen die gebruikt worden zijn ACE-remmers, bètablokkers en diuretica (plasmedicijnen). Deze middelen zorgen ervoor dat het hart minder moeite heeft met pompen, de bloeddruk verlaagd wordt en het overtollige vocht wordt afgevoerd. Ook kunnen er medicijnen worden toegevoegd om de onderliggende oorzaak te behandelen.

Pacemaker of icd

In sommige gevallen krijgen cliënten speciale pacemakers. Dit kan een zogenaamde biventriculaire pacemaker zijn of een biventriculaire ICD. De biventriculaire pacemaker zorgt ervoor dat het hart weer goed en gelijkmatig samentrekt en daardoor beter het bloed wegpompt. Voor deze methode komen alleen mensen in aanmerking waarvan het hart ongelijkmatig samentrekt.

De biventriculaire ICD is gelijk aan de eerder genoemde pacemaker, maar bewaakt bovendien het hartritme en grijpt in bij ernstige ritmestoornissen van de hartkamers. Deze pacemaker wordt toegepast indien het hart ongelijkmatig samentrekt en er sprake is van (of kans op) ernstige ritmestoornissen. De cardioloog beoordeelt of u hiervoor in aanmerking komt.

Leefstijl advies

Indien er sprake is van hartfalen wordt u altijd goed geïnformeerd over wat deze ziekte voor u betekent. Ook zal de cardioloog tijdens de gesprekken benadrukken dat uzelf een belangrijke rol heeft in het succes van de behandeling. U ontvangt leefstijladviezen (overtollig zoutgebruik vermijden, geen grote hoeveelheden vocht drinken, medicatietrouw en voldoende bewegen). 

Ook wordt u geïnformeerd de (individuele) symptomen o.a. van het vocht vasthouden en wat u kan doen bij klachten. Van u wordt verwacht dat u bij klachten of symptomen contact opneemt met uw behandelend cardioloog of huisarts. Door vroegtijdig actie te ondernemen, kan een ziekenhuis opname worden voorkomen.

Het succes van de behandeling bij hartfalen is voor een deel afhankelijk van de medicijnen maar ook van de wijze waarop u de ziekte een plek geeft in uw leven en de leeftstijl adviezen opvolgd. 


Volgende pagina'sBel ons!
Bel voor informatie   088 9000 500
Wij bellen u

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.