Bel voor informatie 088 9000 500 (lokaal tarief)
Verwijzers Mijn Bergman Clinics
Tekst a| A       Contrast +| --
GA TERUG
Behandeling Hartfalen
bergman-clinics-verwijzers-nascholing.jpg
imageHomepage
Informatie Coronavirus Informatie Coronavirus
In verband met het coronavirus voert Bergman Clinics in ieder geval tot en met 28 april alleen nog acute en/of urgente behandelingen uit. Onze poliklinische afspraken worden waar mogelijk en medisch verantwoord telefonisch uitgevoerd.In verband met het coronavirus voert Bergman Clinics in ieder geval tot en met 28 april alleen nog acute en/of urgente behandelingen uit. Onze poliklinische afspraken worden waar mogelijk en medisch verantwoord telefonisch uitgevoerd.Meer weten
imageHomepage
Waar staan wij voor? Waar staan wij voor?
Bekijk de animatie video voor een korte uitleg over ons zorgaanbod, kwaliteit en vergoeding door zorgverzekeraars.Bekijk de animatie video voor een korte uitleg over ons zorgaanbod, kwaliteit en vergoeding door zorgverzekeraars.Meer weten
imageHomepage
Onderzoek naar
erfelijke hartziektes
Onderzoek naar erfelijke hartziektes
"De schrik zat er goed in bij iedereen!
Gelukkig bleek het niet erfelijk."
"De schrik zat er goed in bij iedereen! Gelukkig bleek het niet erfelijk."

Toon submenu

Behandeling Hartfalen

Vaak is de oorzaak van hartfalen niet te verhelpen. Dan moeten we het hartfalen blijvend behandelen. Cliënten krijgen altijd advies om gezond te leven. Ook stellen we vaak een behandeling voor afhankelijk van de ernst van het hartfalen.


Mogelijke behandelingen:

Medicijnen

Hartfalen behandelen we met medicijnen. Deze moet u met vaste regelmaat (trouw) innemen. Ook als de klachten van hartfalen verdwenen zijn. De medicijnen die u gebruikt zijn ACE-remmers, bètablokkers en diuretica (plasmedicijnen). Deze middelen zorgen ervoor dat het hart minder moeite heeft met pompen. Ook verlagen ze de bloeddruk en voeren ze het overtollige vocht af. Soms voegen we medicijnen toe om de onderliggende oorzaak te behandelen.


Pacemaker of icd

In sommige gevallen krijgen cliënten speciale pacemakers. Dit is een zogenoemde biventriculaire pacemaker of een biventriculaire ICD. De biventriculaire pacemaker zorgt ervoor dat het hart weer goed en gelijkmatig samentrekt. Daardoor pompt het beter het bloed weg. Voor deze methode komen alleen mensen in aanmerking waarvan het hart ongelijkmatig samentrekt.
De biventriculaire ICD is gelijk aan de eerder genoemde pacemaker, maar bewaakt bovendien het hartritme. De biventriculaire ICD grijpt in bij ernstige ritmestoornissen van de hartkamers.
Deze pacemaker passen we toe als het hart ongelijkmatig samentrekt. Ook is er sprake van (of kans op) ernstige ritmestoornissen. De cardioloog beoordeelt of u hiervoor in aanmerking komt.
Implantatie van een ICD


Leefstijl advies

Indien er sprak is van hartfalen dan informeren we u goed over wat deze ziekte voor u betekent. De cardioloog benadrukt tijdens de gesprekken dat uzelf een belangrijke rol heeft in het succes van de behandeling. U ontvangt leefstijladviezen. Denk aan overtollig zoutgebruik vermijden en geen grote hoeveelheden vocht drinken. Maar ook informatie over het belang van medicatietrouw en voldoende beweging.
Ook informeren we u over (individuele) symptomen. Bijvoorbeeld het vasthouden van vocht en wat u kan doen bij klachten. We verwachten dat u bij klachten of symptomen contact opneemt met uw behandelend cardioloog of huisarts. Door op tijd actie te ondernemen, kunt u een ziekenhuisopname vaak voorkomen.
Het succes van de behandeling bij hartfalen hangt voor een deel af van medicijnen. Ook de wijze waarop u de ziekte een plek geeft in uw leven en de opvolging van leefstijladviezen spelen een rol.

Filmpje hartfalen 

 


Bel ons!
Bel voor informatie   088 9000 500
Wij bellen u

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

In verband met het coronavirus voert Bergman Clinics tot en met dinsdag 28 april alleen nog acute en/of urgente behandelingen uit.

Poliklinische afspraken vinden in deze periode telefonisch plaats. Alle geplande afspraken en behandelingen na 28 april blijven vooralsnog staan.

Kijk hier voor meer informatie.