Bel voor informatie 088 9000 500 (lokaal tarief)
Verwijzers Mijn Bergman Clinics
Tekst a| A       Contrast +| --
GA TERUG
Hartkloppingen
Waar staan wij voor? Waar staan wij voor?
Bekijk de animatie video voor een korte uitleg over ons zorgaanbod, kwaliteit en vergoeding door zorgverzekeraars.Bekijk de animatie video voor een korte uitleg over ons zorgaanbod, kwaliteit en vergoeding door zorgverzekeraars.Meer weten
Onderzoek naar
erfelijke hartziektes
Onderzoek naar erfelijke hartziektes
"De schrik zat er goed in bij iedereen!
Gelukkig bleek het niet erfelijk."
"De schrik zat er goed in bij iedereen! Gelukkig bleek het niet erfelijk."
Probeer de gratis
'Mijn Bergman Clinics' App
Probeer de gratis 'Mijn Bergman Clinics' App
Goed voorbereid op uw behandeling? Met de 'Mijn Bergman Clinics' App krijgt u de juiste informatie op het juiste moment. Voor, tijdens én na de behandeling.Goed voorbereid op uw behandeling? Met de 'Mijn Bergman Clinics' App krijgt u de juiste informatie op het juiste moment. Voor, tijdens én na de behandeling.Meer weten

Toon submenu

Hartkloppingen

Bij hartkloppingen voelt u uw eigen hart kloppen. Meestal is dit vrij onschuldig. Soms geeft het een onaangenaam gevoel als de hartslag heel hoog is of het hart een slag overslaat. Iedereen merkt weleens dat zijn hart sneller klopt dan normaal, bijvoorbeeld tijdens het sporten. Dit is een normale reactie van het lichaam. Wanneer u daarna weer rustig zit en ontspant, zal de hartslag weer langzamer worden. Sommigen mensen voelen hun hart kloppen als ze rustig liggen, vooral op de linkerzij. Ook dat is normaal. In rust is er weinig afleiding en valt de hartslag meer op. Mensen ervaren hartkloppingen als het hart heel snel klopt, onregelmatig klopt, erg bonst of overslaat.

Hartkloppingen kunnen ontstaan door lichamelijke inspanning, bij emoties of stress volle situaties, door roken, gebruik van drugs (cocaïne) en alcohol. Maar ook bij gebruik van producten met cafeïne zoals koffie, thee, cola en energiedrankjes, na een zware maaltijd en bij gebruik van bepaalde medicijnen. Meestal zijn dit soort hartkloppingen een normale reactie van het lichaam.

Hartkloppingen zijn soms het gevolg van een onderliggende aandoening zoals, hartaandoeningen, schildklieraandoeningen, diabetes, hoge bloeddruk of hyperventilatie. Als het hart af en toe overslaat of de hartkloppingen binnen enkele minuten overgaan, is er meestal geen probleem. Wanneer de hartkloppingen niet overgaan na paar minuten, steeds erger worden en/of onregelmatig zijn, is het zinvol een huisarts te raadplegen. Bij klachten zoals pijn op de borst, kortademigheid, benauwdheid, duizelig, flauwvallen, misselijk, transpireren adviseren wij direct contact opnemen.

Bij veel hinder van de hartklopping schrijft de cardioloog soms medicijnen om de hartslag te verlagen voor. Soms moet een onderliggende aandoening behandeld worden.


Informatie aanvraag Bel mij terug

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.


Bel ons!
Bel voor informatie   088 9000 500
Wij bellen u

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.