Bel voor informatie 088 9000 500 (lokaal tarief)
Verwijzers Mijn Bergman Clinics
Tekst a| A       Contrast +| --
GA TERUG
Hartoverslagen
bergman-clinics-verwijzers-nascholing.jpg
imageHomepage
Informatie Coronavirus Informatie Coronavirus
In verband met het coronavirus voert Bergman Clinics in ieder geval tot en met 6 april alleen nog acute en/of urgente behandelingen uit. Onze poliklinische afspraken worden waar mogelijk en medisch verantwoord telefonisch uitgevoerd.In verband met het coronavirus voert Bergman Clinics in ieder geval tot en met 6 april alleen nog acute en/of urgente behandelingen uit. Onze poliklinische afspraken worden waar mogelijk en medisch verantwoord telefonisch uitgevoerd.Meer weten
imageHomepage
Waar staan wij voor? Waar staan wij voor?
Bekijk de animatie video voor een korte uitleg over ons zorgaanbod, kwaliteit en vergoeding door zorgverzekeraars.Bekijk de animatie video voor een korte uitleg over ons zorgaanbod, kwaliteit en vergoeding door zorgverzekeraars.Meer weten
imageHomepage
Onderzoek naar
erfelijke hartziektes
Onderzoek naar erfelijke hartziektes
"De schrik zat er goed in bij iedereen!
Gelukkig bleek het niet erfelijk."
"De schrik zat er goed in bij iedereen! Gelukkig bleek het niet erfelijk."

Toon submenu

Hartoverslagen

Een hartslag valt ook weleens te vroeg. De slag daarna valt dan wat later. Dit voelt alsof het hart een slag overslaat. Zo’n hartoverslag is meestal onschuldig. Sommige mensen voelen niets of bijna niets van de overslagen. Anderen hebben juist veel last van hartoverslagen.


Hoe ontstaat een hartoverslag?


Een hartoverslag is eigenlijk geen overslag. Doordat een slag te vroeg valt, is de pauze tot de volgende slag wat langer. Door de langere pauze lijkt het alsof het hart een slag overslaat. Het hart krijgt tijdens de langere pauze meer tijd om zich met bloed te vullen. Het hart pompt deze grotere hoeveelheid bloed weer uit met een krachtige slag. U voelt dit als een soort bons.


Wat gebeurt er precies tijdens een hartoverslag?


Het hart heeft een elektrisch signaal nodig om samen te trekken. De elektrische prikkel van het hart ontstaat in de sinusknoop. Deze ligt bovenin de rechterboezem. Van hieruit verspreidt de prikkel zich over het hart en trekt het in de juiste volgorde samen.
Alle hartspiercellen kunnen een elektrisch prikkel afgeven. Dus niet alleen de cellen in de sinusknoop. Het gebeurt dan ook wel eens dat hartcellen spontaan een elektrische prikkel afgeven. Dit kan een extra slag veroorzaken. Deze extra slag noemen we een hartoverslag. De medische term is ‘extrasystole’.


Oorzaken


Meestal hebben hartoverslagen geen duidelijke oorzaak. Ze worden bijvoorbeeld uitgelokt door:

  • sterke emotie
  • oververmoeidheid of stress
  • koffie of cola
  • roken
  • alcohol
  • gebruik van bepaalde medicijnen

Soms zijn hartoverslagen het gevolg van een hartritmestoornis of een andere hartaandoening. Ze treden soms ook op nadat iemand een hartinfarct heeft gehad.
Slaat het hart af en toe over of gaan de hartkloppingen binnen enkele minuten over, dan is er meestal geen probleem. Gaan de hartkloppingen niet over na paar minuten, worden ze steeds erger en/of onregelmatig, raadpleeg dan een huisarts of de cardioloog.
Bij klachten zoals pijn op de borst, kortademigheid, benauwdheid, duizelig, flauwvallen, misselijk, transpireren adviseren wij direct contact op te nemen
Heeft u veel last van de hartkloppingen? Dan schrijft de cardioloog soms medicijnen voor om de hartslag te verlagen. Soms moeten we een onderliggende aandoening behandelen.

 


Informatie aanvraag Bel mij terug

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bel ons!
Bel voor informatie   088 9000 500
Wij bellen u

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

In verband met het coronavirus stopt Bergman Clinics tot en met maandag 6 april met alle niet acute en/of urgente behandelingen.

Poliklinische afspraken vinden in deze periode telefonisch plaats. Alle geplande afspraken en behandelingen na 6 april blijven vooralsnog staan.

Kijk hier voor meer informatie.