Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Lichttherapie (UVB)

Behandelingstraject
1

UVB Thuisbelichting (Dermasun)

Dermasun Medical heeft een vorm van lichttherapie ontwikkeld op basis van een ultra-lage dosis UV licht, die het hele jaar door thuis gebruikt kan worden. Zo blijft de huid het hele jaar door onder controle. De maximale dosering is vergelijkbaar met 10 minuten zomerzon. Lichttherapie van Dermasun Medical kan als onderhoudstherapie na UVB lichttherapie worden in gezet om de huid rustig te houden en een terugval te voorkomen. Het kan ook zonder lichtkuur vooraf ingezet worden als behandeling. Door de lage dosering treedt de verbetering van de huid geleidelijk op. Al het resultaat wat u behaalt, kunt u onderhouden.

Bij welke huidziekten?

Thuisbelichting kan onder andere worden gebruikt bij:

Daarbij wordt de onderhoudstherapie voor veel huidaandoeningen ingezet die worden behandeld met reguliere lichtkuren. Overleg met uw behandelend dermatoloog of u in aanmerking komt voor onderhoudstherapie van Dermasun Medical.

Hoe werkt het?

Uw dermatoloog kan onderhoudstherapie voorschrijven. U krijgt dan een lichttherapie apparaat in bruikleen. Dermasun Medical neemt contact met u op om het belichting schema, de plaatsing en het verloop van de therapie met u door te nemen.

Het apparaat wordt bij u thuis geplaatst en kan indien gewenst onder de douche gebruikt worden. Het water heeft geen effect op de therapie, u hoeft dus niet langer te douchen dan gebruikelijk.


  - Algemeen - bergman-clinics-thuis-uvb.jpg

Vergoeding

Dermasun wordt bij de diagnoses psoriasis en vitiligo bij alle verzekeraars vergoed. Voor overige diagnoses (zoals eczeem en zonneallergie) is de vergoeding afhankelijk van de verzekeraar. Neem voor meer informatie over mogelijke vergoeding contact op met uw zorgverzekeraar. 

Bijwerkingen

Door de lage dosering van de therapie, zult u niet verbranden tijdens het gebruik van de lamp en ontstaat er geen verhoogd risico op het ontwikkelen van huidschade.

Regelmatige blootstelling aan een lage dosis zonlicht zorgt ervoor dat het lichaam vitamine D aanmaakt. Vitamine D is belangrijk voor o.a. een goede weerstand en sterke botten. Onderhoudstherapie van Dermasun Medical zorgt voor een verhoging van het vitamine D niveau en houdt dit het hele jaar door op een zomers niveau.

Kijk voor meer informatie op www.dermasun.com


Informatie aanvraag
 
Contact opnemen
 
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Ook bij Bergman Clinics, Bey by Bergman Clinics en Memira hebben wij maatregelen getroffen. Hier leest u welke maatregelen dit zijn. 

 

 

Bergman Clinics

Momenteel ondervinden wij een technische storing waardoor het contact & service center onbereikbaar is. Excuses voor het ongemak.