Huid & Vaten

Eefke Bramer -38, spataderbehandeling

"Op je 30ste wil je toch gewoon een rokje blijven dragen!"

Sanne Hilvoorde -35, spataderzorg

"Ik heb geen pijnlijke benen meer en het werd nog vergoed ook."

Spataderbehandeling | Crossectomie

Tekst a|A     Contrast +|--

Het been bevat op allerlei niveaus verbindingsvaten tussen de oppervlakkige en diepe aderen. Deze kunnen lek zijn, waardoor spataderen ontstaan. De belangrijkste verbindingsvaten bevinden zich in de lies en de knieholte.

Bij een crossectomie spataderbehandeling wordt de VSM of VSP afgebonden via een snede in de lies of in de knieholte. De chirurg verdooft de lies en of de knieholte. Nadat de verdoving is ingewerkt worden via een snede de spatader en de zijtakken afgebonden. Daarna sluit de chirurg de wond met oplosbare hechtingen. Na de spataderbehandeling krijgt u een elastische kous om de behandelde benen. Het is de bedoeling dat u deze kous twee dagen, dag en nacht draagt. Vervolgens draagt u de kous nog minimaal vijf dagen na de spataderbehandeling. 
Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Vanaf 29 september zijn nieuwe maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Voor uw afspraak bij Bergman Clinics heeft dit geen gevolgen. Wanneer u een afspraak op de kliniek heeft staan, wordt u gewoon verwacht. Natuurlijk treffen wij alle maatregelen om u zo veilig mogelijk in de kliniek te ontvangen. Wij heten u van harte welkom. Meer informatie.