Huid & Vaten

Informatie Coronavirus

Vanaf begin mei breiden wij onze zorg weer stap voor stap uit. We doen dit volgens de urgentie- en prioriteitsrichtlijnen van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en de richtlijnen van het RIVM. Veel afspraken zijn nog telefonisch. Hiermee waarborgen we de 1.5 meter afstand in de kliniek. In onze klinieken zijn maatregelen getroffen om u veilig te verwelkomen.

Eefke Bramer -38, spataderbehandeling

"Op je 30ste wil je toch gewoon een rokje blijven dragen!"

Sanne Hilvoorde -35, spataderzorg

"Ik heb geen pijnlijke benen meer en het werd nog vergoed ook."

Spataderbehandeling | Sclerocompressie therapie (dichtspuiten van spataderen)

Tekst a|A     Contrast +|--

Bij deze spatadertechniek wordt een soort 'lijm' in de spatader gespoten en vervolgens de ader dichtgedrukt. Hierdoor wordt de spatader afgesloten en uiteindelijk door het lichaam zelf opgenomen. Zo lijkt het alsof de spatader is ‘weggespoten’. 

Vooral de kleine en middelgrote spataderen komen hiervoor in aanmerking. Na het inspuiten moet gedurende één à twee weken een drukverband om het been worden gedragen, eventueel gecombineerd met een elastische kous. Scleroseren is een eenvoudige spataderbehandeling die prima te ondergaan is.

De spataderbehandeling scleroseren

Scleroseren is een spataderbehandeling die zonder verdoving plaatsvindt. De injectienaald is heel fijn waardoor u tijdens de spataderbehandeling vrijwel geen pijn voelt.

Door het inspuiten van een geneesmiddel, wordt in de spatader een reactie teweeggebracht die in combinatie met druk van buitenaf, de vaatwand van de spatader verkleeft. De spatader verandert in een dunne littekenstreng waar geen bloed meer door kan stromen. Zo lijkt het alsof de spatader is ‘weggespoten’.

Bij Echogeleide Sclerocompressie Therapie (ESCT) met foam, wordt een dieperliggende spatader behandeld. Met behulp van het echoapparaat (duplex) wordt de ader in beeld gebracht. De specialist prikt de ader aan met een infuusnaald en spuit het foam onder controle van de echo in de spatader.

Foam is dezelfde vloeistof als die bij het ‘gewone’ scleroseren van spataderen gebruikt wordt, alleen is hier een kleine hoeveelheid lucht aan toegevoegd. Door middel van een speciale mengtechniek (tessari-methode) ontstaat een schuim (foam). In deze vorm komt de vloeistof ook bij de dieper liggende ader goed in contact met de wand van de spatader om een reactie op te wekken. De spatader verandert hierdoor in een littekenstreng.

 
 

Voor spatader behandeling

SpataderenGewoonMooierElly.jpg

Tijdens & na de spatader behandeling

SpataderenGewoonMooierElly4.jpg

 
Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.