Resultaat en risico's
Uit ervaring en onderzoek blijkt dat mannen en vrouwen die voor het programma Gezond Gewicht met maagballon kiezen, in zes maanden gemiddeld 15 % afvallen en hun nieuwe gewicht houden. Aan het programma zijn maar weinig risico’s verbonden, en het plaatsen en verwijderen van een maagballon is een kleine ingreep waar u snel van herstelt.
Het resultaat van het programma Gezond Gewicht is niet alleen een gezond gewicht, maar ook de kennis en ervaring om op gewicht te blijven. Een lager gewicht zorgt ervoor dat uw algehele gezondheid verbetert en u weer kunt genieten van eten en bewegen.
Resultaten van het programma gezond gewicht
- Deelnemers aan het programma verliezen gemiddeld 15% van hun lichaamsgewicht
- 32% van de diabetespatiënten krijgt weer een gezonde suikerspiegel
- 44,8% van de mensen met een hoge bloeddruk krijgt weer een gezonde bloeddruk
- 83% van de mensen die snel buiten adem is, heeft geen ademhalingsproblemen meer
- Bij 41% van de mensen met pijn aan heup en schouders verdwijnen de klachten
Risico’s van het programma gezond gewicht
Afvallen onder onze begeleiding kent vrijwel geen risico’s. Alleen als u het programma combineert met een maagballon, zijn er een aantal kleine risico’s. Die zetten we hieronder voor u op een rij. Als u kiest voor een maagballon, dan informeren we u hier goed over.
Risico’s van een maagballon
Het plaatsen van een maagballon is een veilige procedure, maar er zijn toch enkele risico’s aan verbonden. Dankzij onze strikte eisen en de goede informatievoorziening vooraf, komen de meeste complicaties bij Bergman Clinics | Inwendige zorg niet voor.
Mogelijke complicaties tijdens of na het plaatsen van de maagballon:
- Wanneer de slang waarmee de maagballon wordt verplaatst of verwijderd, de keel moeizaam passeert, kan er een scheurtje in de slokdarm ontstaan. Dat kan ook wanneer er vernauwingen in de slokdarm zijn. Daarom controleren we vooraf goed op afwijkingen aan de slokdarm of keelholte. Deze complicatie is in de praktijk nog niet voorgekomen in onze kliniek.
- Wanneer u tijdens de plaatsing een kalmeringsmiddel gebruikt, neemt de kans op ademhalingsproblemen en/of stoornissen in de hartfunctie toe. Omdat Bergman Clinics met een lage dosering sedatiemedicatie werkt, komt dit in de praktijk zelden voor.
- Wanneer er tijdens de plaatsing nog voedsel in de maag aanwezig is, kunt u zich hierin verslikken. Hierdoor kan een longontsteking ontstaan. Daarom voert Bergman Clinics een strikt nuchterheidsbeleid voorafgaand aan de plaatsing en verwijdering. Als er toch te veel voedsel in de maag zit, wordt de ingreep niet uitgevoerd. Hierdoor komt deze complicatie in onze kliniek niet voor.
- Als bij het braken een teveel aan maagzuur meekomt, kan de slokdarm gaat ontsteken. Daarom moet u maagzuurremmers slikken gedurende de hele periode dat de maagballon zich in uw maag bevindt. Deze voorkomen het ontstaan van een ontsteking.
Mogelijke complicaties door de maagballon na plaatsing:
- 7% Van de mensen die een maagballon laat plaatsen, heeft last van dagelijks braken door ophoping van voedsel in de maag. Dit is meestal tijdelijk.
- Bij 3% van de mensen wordt de maagballon eerder verwijderd omdat ze hun gewichtsdoel hebben bereikt of last hebben van bijwerkingen, zoals misselijkheid met overgeven, overmatig boeren en obstipatie.
- 1% Van de mensen die een maagballon laat plaatsen, ontwikkelt een eetstoornis.
- Er kunnen nabloedingen, infecties of afstotingsreacties ontstaan, waardoor de ballon te hoog in de maag komt te zitten en het voedsel niet zakt of ontstekingen kunnen ontstaan. Uit onderzoek blijkt dat deze problemen bij Bergman Clinics niet voorkomen.
24/7 bereikbaar
Hebt u vragen of problemen of maakt u zich zorgen? Via onze 24-uurs telefonische bereikbaarheidsdienst kunt u direct contact opnemen Bergman Clinics. Zeven dagen per week, 24 uur per dag. Het telefoonnummer vindt u in de informatiemap die u van ons krijgt.