Assisteer mij
Assisteer mij

KNO

Ook in deze tijden kunt u snel terecht in onze focusklinieken.

Keelamandelen verwijderen

Tekst a|A     Contrast +|--

Aan de achterzijde van de neus-keelholte zitten de amandelen. De keelamandelen vormen samen met de neusamandel en de tongamandelen een ring van weefsel. Deze ring is onderdeel van het lymfekliersysteem. Dit afweersysteem beschermt het lichaam tegen infecties.
De keelamandelen

Op jonge leeftijd hebben de amandelen een functie in dit afweersysteem. Bij volwassenen speelt de neusamandel geen rol van betekenis meer. Over de functie van de keel- en tongamandelen op volwassen leeftijd is weinig bekend.

De amandelen zijn maar een klein deel van het afweersysteem. Het verwijderen ervan heeft daarom geen merkbare gevolgen. Het verwijderen van de amandelen kan, als deze vaak onstoken zijn, juist de afweer bevorderen.

 

Bergman Clinics KNO - Keelamandelen
Informatie aanvraag
Contact opnemen
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • U bent welkom voor alle zorg die u van ons gewend bent. We treffen alle maatregelen om u veilig in de kliniek te ontvangen.
  • In de kliniek mag u geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.

Let op!
Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.