Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Snurk- en slaapapneu

Behandelingstraject
4

Behandeling UPPP

De operatie

De uvulo-palato-pharyngo-plastiek (UPPP) is een operatie die door de kno-arts wordt uitgevoerd. Tijdens deze operatie verwijdert de kno-arts een deel van het zachte gehemelte, inclusief de huig, zodat de ruimte tussen het zachte gehemelte en de achterwand van de keel ruimer wordt.

Begman Clinics KNO - operatie gehemelte

Bergman Clinics KNO - Operatie gehemelte 2

Doordat het resterende deel van het zachte gehemelte stugger wordt door verlittekening en daardoor minder trilt, zal het snurken afnemen. Bij deze operatie worden ook de keelamandelen, indien die nog aanwezig zijn, verwijderd.

 

De operatie vindt plaats in onze vestiging in Hilversum. Voor de operatie wordt u onder volledige narcose gebracht, zodat u van de ingreep niets merkt. De operatie zelf duurt ongeveer 45 minuten.

De operatie kan plaatsvinden in een dagopname of u moet 1 nacht blijven.


Informatie aanvraag
 
Contact opnemen
 
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • U bent welkom voor alle zorg die u van ons gewend bent. We treffen alle maatregelen om u veilig in de kliniek te ontvangen.
  • In de kliniek mag u geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.

Let op!
Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.