Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Snurk- en slaapapneu

Behandelingstraject
3

Onderzoek en diagnose snurk slaapapneu

Diagnose

De kno-arts doet een endoscopisch onderzoek zodra u slaap en snurkt. Met behulp van een kijkertje (de endoscoop), dat vastzit aan een buigzame slang, onderzoekt de arts waar de klacht vandaan komt.


Slaapscopie

De slaapscopie vindt plaats in onze kliniek in Hilversum. De anesthesioloog (narcotiseur) dient u via een infuus in de arm een kortwerkend slaapmiddel toe.
Daarna onderzoekt de kno-arts de neus, de neus-keelholte, de huig, het zachte gehemelte, de tongbasis, het strottenklepje en de stembanden. Zo kan worden vastgesteld waar het snurken of de afsluiting vandaan komt. Dit is van belang om te bepalen wat de meest passende behandeling zal zijn.

De slaapscopie duurt ongeveer 15 minuten. Na ongeveer 2 uur kunt u weer naar huis.

Aanleiding voor een operatie

Tijdens de slaapscopie is het niveau van obstructie en het snurken beoordeeld. Als het snurken of de slaapapneu wordt veroorzaakt op het niveau van de neus-keelholte, dan is in sommige gevallen een uvulo-palato-pharynogoplastiek (UPPP) de aangewezen behandeling.

 

Doel UPPP

De UPPP heeft als doel de doorgang in de neus-keelholte te verruimen. De doorgang wordt verruimd door de nog aanwezige keelamandelen, een deel van de huig en het zachte verhemelte te verwijderen. Door een ruimere doorgang wordt het snurken en de slaapapneu verminderd.


Informatie aanvraag
 
Contact opnemen
 
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • U bent welkom voor alle zorg die u van ons gewend bent. We treffen alle maatregelen om u veilig in de kliniek te ontvangen.
  • In de kliniek mag u geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.

Let op!
Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.