Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Snurk- en slaapapneu

Behandelingstraject
1

Oorzaken en symptomen snurk- en slaapapneu

Symptomen

Klachten over snurken komen vaak voor. Het is bijna altijd de partner of de omgeving die hinder ondervindt en het probleem signaleert. Afhankelijk van het geluidsniveau kan de hinder door snurken zelfs leiden tot langdurig gescheiden slapen en serieuze relatieproblematiek.

Slaapapneu

Soms zijn er ook periodes van stokkende ademhaling (apneu) door een belemmering in het bovenste deel van de luchtweg. Hierdoor kan het zuurstofgehalte in het bloed zodanig dalen, dat de slapende persoon wakker schrikt. Om het zuurstofgehalte weer op een normaal niveau te brengen, zal diegene enkele keren diep moet ademhalen. Als dit zich regelmatig voordoet, is de slaapkwaliteit onvoldoende en kan overdag slaperigheid optreden.


Informatie aanvraag
 
Contact opnemen
 
Bergman Clinics

 

 

Bergman Clinics

De vraag naar medische zorg bij Bergman Clinics stijgt de laatste maanden sterk en harder dan eerder voorzien. Daardoor kunnen telefonische wachttijden op sommige momenten langer zijn dan u van ons gewend bent.

Graag attenderen we u erop dat bellen vaak niet noodzakelijk is of niet de snelste manier om uw vraag beantwoord te krijgen. We helpen u graag ook op andere manieren. Bekijk de opties hier

Bent u onder behandeling bij Bergman Clinics en heeft u een spoedvraag, bijvoorbeeld over klachten na een ingreep dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 088 9000 567.

We doen ons uiterste best om u zo snel mogelijk te woord te staan.