Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Snurk- en slaapapneu

Behandelingstraject
1

Oorzaken en symptomen snurk- en slaapapneu

Symptomen

Klachten over snurken komen vaak voor. Het is bijna altijd de partner of de omgeving die hinder ondervindt en het probleem signaleert. Afhankelijk van het geluidsniveau kan de hinder door snurken zelfs leiden tot langdurig gescheiden slapen en serieuze relatieproblematiek.

Slaapapneu

Soms zijn er ook periodes van stokkende ademhaling (apneu) door een belemmering in het bovenste deel van de luchtweg. Hierdoor kan het zuurstofgehalte in het bloed zodanig dalen, dat de slapende persoon wakker schrikt. Om het zuurstofgehalte weer op een normaal niveau te brengen, zal diegene enkele keren diep moet ademhalen. Als dit zich regelmatig voordoet, is de slaapkwaliteit onvoldoende en kan overdag slaperigheid optreden.


Informatie aanvraag
 
Contact opnemen
 
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • U bent welkom voor alle zorg die u van ons gewend bent. We treffen alle maatregelen om u veilig in de kliniek te ontvangen.
  • In de kliniek mag u geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.

Let op!
Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.