Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Wetenschap en Innovatie

De Afdeling Wetenschap & Innovatie wil de visie van Bergman Clinics ondersteunen en zichtbaar maken: Focus, Aandacht, Resultaat.

wetenschappelijk-onderzoek.jpg

Bij Bergman Clinics werken we vanuit het Value Based Healthcare principe. Onze zorgpaden worden zo ingericht dat ze:

  1. De uitkomsten van zorg verbeteren.
  2. De cliënt-ervaring verbeteren.
  3. De veiligheid vergroten/risico’s minimaliseren
  4. En/of de kosten helpen beheersen/verlagen

Ons wetenschappelijk onderzoek richt zich op één van bovenstaande waarde-drivers of bij voorkeur een combinatie van deze drivers.


Focus

We richten ons op een beperkt aantal zorgprogramma’s. We richten onderzoek zo in dat het aansluit bij de prioriteiten en middelen van de organisatie.

Aandacht

Bij het inrichten van ons onderzoek werken we vanuit het Value Based Healthcare principe en stellen we de cliënt centraal.

Resultaat

Bij het opzetten van onderzoeken plannen we voor succes en impact. We maken expliciet waaraan onderzoek moet bijdragen en hoe toepassing van de onderzoekresultaten bijdraagt aan het verhogen van de waarde van de door ons geleverde zorg.

 

 

Team

Afdeling Wetenschap & Innovatie valt onder de eindverantwoordelijkheid van Ivo Buchholz als Chief Medical Officer. Zij worden geadviseerd door de wetenschappelijke adviesraad. 


Jan Paul Roovers

Jan Paul is de directeur van de afdeling Wetenschap en Innovatie. Hij is hoogleraar in de gynaecologie aan het Amsterdam UMC en daarnaast binnen zowel het UMC als de Bergman Clinics werkzaam als urogynaecoloog.

Paulien van Kampen

Paulien is de coördinator van afdeling wetenschap en innovatie en is daarnaast epidemioloog. Zij is gepromoveerd in de bewegingswetenschappen aan de VU in Amsterdam en de Manchester Metropolitan University.

Petra Rausch

Petra is optometrist en wetenschappelijk onderzoeker. Naast haar werk bij W&I is zij bij het Amsterdam UMC werkzaam als promovenda bij de afdeling oogheelkunde in de Low Vision Research-groep.


Lenja Wiggers

Lenja is onderzoeksmedewerker in regio Amsterdam en heeft de opleiding cardiovasculair research gedaan aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Zij is daarnaast werkzaam als OK planner bij Bewegen Naarden.

 

Onderzoekslijnen per divisie

Ogen

Het onderzoek binnen divisie Ogen is met name gefocust op meetinstrumenten voor het juist weergeven van de waarde van een behandeling. Stevie Tan zit namens de divisie Ogen in de wetenschappelijke adviesraad.

Huid en Vaten

Nog geen onderzoekslijnen. Lidian Lecluse zit namens de divisie Huid en Vaten in de wetenschappelijke adviesraad.

Bewegen

Binnen de divisie Bewegen ligt de focus van het onderzoek op het verbeteren van de waarde voor de cliënt vanuit een Value Based Healthcare perspectief en dan met name bij prothesiologie, voorste kruisband reconstructies en sportletsels enkel/ instabiliteit enkel. Joost Schrier, Tom Hogervorst en Jan Joost Wiegerinck zitten namens de divisie Bewegen in de wetenschappelijke adviesraad.

Maag en Darm

Binnen divisie Maag en Darm is het onderzoek voornamelijk gefocust op de kwaliteit van de coloscopie, optimalisatie van surveillance programma's en van het landelijk bevolkingsonderzoek voor darmkanker. Evelien Dekker zit namens de divisie Maag en Darm in de wetenschappelijke adviesraad (link naar specialist)

Uiterlijk

Binnen de divisie Uiterlijk ligt accent op het toetsen van de effectiviteit van nieuwe en bestaande behandelmethoden. Daarnaast wordt er onderzoek gedaan naar verschillende meetmethoden om cliënt beleving weer te geven. Berend van der Lei zit namens de divisie Uiterlijk in de wetenschappelijke adviesraad.

Vrouw

In de divisie vrouw voeren wij wetenschappelijk onderzoek uit om de kwaliteit van de bekkenbodemzorg en problematiek rondom menstruatie te optimaliseren. Mariëlla Withagen zit namens de divisie Vrouw in de wetenschappelijke adviesraad.

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Beste cliënten, i.v.m. de aangescherpte Corona-maatregelen worden van maandag 20 december t/m vrijdag 14 januari geen nieuwe afspraken voor injectable-behandelingen & huidtherapie ingepland.
Wanneer u al een afspraak hiervoor heeft in deze periode wordt u gebeld om deze in overleg te verplaatsen. De afspraken voor alle andere behandelingen gaan door. 

 

Bergman Clinics

Beste cliënten, i.v.m. de aangescherpte Corona-maatregelen worden van maandag 20 december t/m vrijdag 14 januari geen nieuwe afspraken voor injectable-behandelingen & huidtherapie ingepland.
Wanneer u al een afspraak hiervoor heeft in deze periode wordt u gebeld om deze in overleg te verplaatsen. De afspraken voor alle andere behandelingen gaan door.