Diëtist/leefstijlcoach

Behandelingstraject
3

De behandeling van overgewicht

Welk programma het beste bij u past, is afhankelijk van uw doel en uw wensen. U bespreekt tijdens het eerste gesprek welk traject het meest effectief voor u zal zijn.

 

Reguliere traject

Voor alle vragen over uw voeding in relatie tot uw gezondheid en voor een passend voedingsadvies, kunt u terecht bij onze diëtist. Tijdens het eerste gesprek bespreekt u uw gezondheidsproblemen en wensen. Samen met de diëtist wordt er een plan uitgestippeld dat past bij uw persoonlijke wensen en voorkeuren. Dat kan een korte begeleiding zijn van 1-2 consulten of een middellang behandeltraject van 3 – 12 maanden.

Gezond Gewicht programma

Naast ongemak brengt overgewicht op de korte of lange termijn vaak gezondheidsproblemen met zich mee. Zelf gewicht verliezen is niet altijd gemakkelijk. Tijdens het gesprek samen met onze diëtist bekijkt u uw situatie, uw doelen en hoe u die kunt halen. Goede, intensieve begeleiding maakt het verschil. Met persoonlijke ondersteuning door ons multidisciplinaire team valt u effectief af én geniet u weer van eten en bewegen.

Gecombineerde leefstijlinterventie traject (GLI)

Uw doelen halen en behouden, dat is waar het om gaat. Om een permanent resultaat te behouden is het nodig om nieuwe gewoontes in uw leven te integreren en oude gewoontes los te laten. Tijdens het leefstijltraject krijgt u 2 jaar begeleiding van een diëtist, beweegprofessional, leefstijlcoach en eventueel voedingspsycholoog. Door intensieve begeleiding (individueel en in groepsverband), gaat u werken aan het veranderproces, namelijk een nieuwe leefstijl die bij u past. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Dit traject duurt 24 maanden. De eerste 6 maanden gaat u intensief aan de slag met een diëtist, leefstijlcoach en beweegprofessional. De 18 maanden daarna staan in teken van het vasthouden van uw gezonde leefstijl, het verder opbouwen van beweging en het werken aan valkuilen.

Uw motivatie telt

De belangrijkste factor bij alle programma’s bent u zelf: uw motivatie, mogelijkheden en persoonlijke wensen staan centraal. Wij kunnen u helpen uw gewenste gezondheidsdoelen te behalen en eventueel te laten wennen aan een nieuwe leefstijl, waarbij het zogenaamde ‘leefstijlroer’ centraal staat. Maar u staat aan het roer, u bepaalt welke koers u wilt varen om uw leefstijl blijvend te veranderen en uw doelen te halen. Omdat u controle houdt en zelf kan bijsturen, blijft u langer gemotiveerd om het programma te doorlopen en af te ronden.


Behandelmethodes op een rij

Hieronder staan onze behandelmethodes van overgewicht op een rij. Bij elke BMI geven we een aantal mogelijke behandelingen aan. De beste behandeling voor u kan hiervan afwijken. Onze diëtist helpt u bij het kiezen van het beste programma. Bereken hier uw BMI.

 

 

BMI

Behandeling

25-30

 • Programma Gezond gewicht (geen verwijzing nodig)
 • Gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) traject (verwijzing van huisarts nodig en wordt alleen vergoed indien er sprake is van:
 • een ernstig verhoogde buikomvang ((≥ 102 cm bij mannen en ≥ 88 cm bij vrouwen), of
 • aanwezigheid van andere risicofactoren voor hart- en vaatziekten (HVZ) of diabetes mellitus type 2, of
 • aanwezigheid van HVZ, diabetes mellitus type 2, slaapapneu en/of artrose.

≥30

 • Programma Gezond gewicht (geen verwijzing nodig)
 • Gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) traject (verwijzing van huisarts nodig)

Vragen

Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?

We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
 • Resultaat van de behandeling
 • Veiligheid
 • Cliëntgerichtheid
 • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.

Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?

Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Informatie aanvragen
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

Beste cliënten, i.v.m. de aangescherpte Corona-maatregelen worden van maandag 20 december t/m vrijdag 14 januari geen nieuwe afspraken voor injectable-behandelingen & huidtherapie ingepland.
Wanneer u al een afspraak hiervoor heeft in deze periode wordt u gebeld om deze in overleg te verplaatsen. De afspraken voor alle andere behandelingen gaan door. 

 

Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!