Maag & Darm

In 12 maanden naar een gezond gewicht

"Na heel veel jojoën ben ik nu al jaren op een gezond gewicht met behulp van het programma met een tijdelijke maagballon."

Gezond Gewicht

Tekst a|A     Contrast +|--

Afvallen en op gewicht blijven? Dat kan, ook als diëten of afslankpillen voor u niet werken. Bent u gemotiveerd, dan is een blijvend gezond gewicht ook voor u mogelijk. Wij helpen u bij het ontwikkelen én volhouden van een gezonde leefstijl, eventueel met een maagballon. Voor een gezond gewicht bent u bij Bergman Clinics | Maag & Darm in goede handen.
U wilt graag een gezond gewicht? Dan bent u bij Bergman Clinics | Maag & Darm in deskundige handen. Wij combineren een leefstijlprogramma met een maagballon. Een maagballon is een flinke steun in de rug als u aan een ander voedingspatroon moet wennen. Zo komt u zonder een operatie zoals een maagverkleining toch op een gezond gewicht. En wij helpen u dat gewicht te behouden. Vindt u een maagballon een eng idee of hebt u geen vertrouwen in leefstijlprogramma’s? Kijk dan mee met Elisa. Beleef haar volledige behandeling, zie haar twijfels en bekijk de antwoorden op haar vragen bij de ervaringen.

Maagballon met leefstijlprogramma

Een maagballon is een veilige en effectieve manier om veel kilo’s af te vallen en uw eetpatroon en leefstijl te veranderen. De maagballon vult continu een deel van uw maag, zonder dat u daar wat van merkt. Daardoor hebt u sneller het gevoel dat u genoeg gegeten hebt. Uw lichaam went aan minder eten, waardoor het ook na het verwijderen van de maagballon goed is vol te houden. Uit onze ervaring en uit onderzoek blijkt dat mensen die voor het programma Gezond Gewicht met maagballon kiezen, in zes maanden gemiddeld 15%  van hun lichaamsgewicht afvallen.

De hoogste kwaliteit voor u

Bij Bergman Clinics gaan we voor kwaliteit. Dat merkt u aan alles: aan ons zeer ervaren team van maag-darm-leverartsen (MDL-artsen), diëtisten en gezondheidspsychologen, aan ons uitgebreide vooronderzoek, aan de zorg tijdens de behandeling en de nazorg. We hebben alle belangrijke keurmerken, werken volgens strikte protocollen en zijn eerlijk over onze resultaten. Dat alles doen we voor een scherpe, prijs voor een door u zelf samen te stellen programma.

- Tarieven Gezond Gewicht programma met maagballon (per 1-10-2019) 

Eerlijk over resultaat

De kwaliteit van onze behandelingen bepaalt uw kwaliteit van leven. Daarom zijn we eerlijk over de resultaten die u kunt verwachten. We kijken niet alleen naar de medische resultaten, maar ook naar de resultaten bij u thuis in het dagelijks leven. Deze resultaten meten we met behulp van medische kwaliteitsrapportages en ervaringen van onze cliënten via PROM’s (Patient Reported Outcome Measures) en cliënttevredenheidsonderzoek. Uit deze onderzoeken komen de volgende resultaten:

  • Deelnemers aan het programma Gezond Gewicht met maagballon, verliezen gemiddeld 14,2% lichaamsgewicht
  • 80% van onze cliënten is tevreden met het resultaat als de maagballon wordt verwijderd
  • Bij geen enkele cliënt was er technisch iets mis met de maagballon

Bekijk de complete kwaliteitsrapportage (pdf) voor meer cijfers en resultaten van ons programma Gezond Gewicht.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de wachttijden van deze behandeling?
Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele wachttijden.
Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?
Voor meer informatie, bezoek de pagina ervaringen of bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.
Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?
We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.
Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?
Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Toon uitgelichte items / alle items

Heeft u nog steeds vragen?

Neem contact op
Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Vanaf 14 oktober zijn nieuwe maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Uw afspraak bij Bergman Clinics blijft gewoon staan. U mag alleen geen begeleider meenemen de kliniek in*. Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen.

Heeft u nog geen afspraak staan, maar wilt u meer informatie over onze wachttijden?  Ook in coronatijd doen wij alles om u zo veilig mogelijk in de kliniek te ontvangen en onze wachttijden kort te houden. We heten u van harte welkom.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze corona pagina.