Assisteer mij
Assisteer mij

Maag & Darm

Ook in deze tijden kunt u snel terecht in onze focusklinieken.

Gezond Gewicht

Tekst a|A     Contrast +|--

Afvallen en op gewicht blijven? Dat kan, ook als diëten of afslankpillen voor u niet werken. Bent u gemotiveerd, dan is een blijvend gezond gewicht ook voor u mogelijk. Wij helpen u bij het ontwikkelen én volhouden van een gezonde leefstijl, eventueel met een maagballon. Voor een gezond gewicht bent u bij Bergman Clinics | Maag & Darm in goede handen.
U wilt graag een gezond gewicht? Dan bent u bij Bergman Clinics | Maag & Darm in deskundige handen. Wij combineren een leefstijlprogramma met een maagballon. Een maagballon is een flinke steun in de rug als u aan een ander voedingspatroon moet wennen. Zo komt u zonder een operatie zoals een maagverkleining toch op een gezond gewicht. En wij helpen u dat gewicht te behouden. Vindt u een maagballon een eng idee of hebt u geen vertrouwen in leefstijlprogramma’s? Kijk dan mee met Elisa. Beleef haar volledige behandeling, zie haar twijfels en bekijk de antwoorden op haar vragen bij de ervaringen.

Maagballon met leefstijlprogramma

Een maagballon is een veilige en effectieve manier om veel kilo’s af te vallen en uw eetpatroon en leefstijl te veranderen. De maagballon vult continu een deel van uw maag, zonder dat u daar wat van merkt. Daardoor hebt u sneller het gevoel dat u genoeg gegeten hebt. Uw lichaam went aan minder eten, waardoor het ook na het verwijderen van de maagballon goed is vol te houden. Uit onze ervaring en uit onderzoek blijkt dat mensen die voor het programma Gezond Gewicht met maagballon kiezen, in zes maanden gemiddeld 15%  van hun lichaamsgewicht afvallen.

De hoogste kwaliteit voor u

Bij Bergman Clinics gaan we voor kwaliteit. Dat merkt u aan alles: aan ons zeer ervaren team van maag-darm-leverartsen (MDL-artsen), diëtisten en gezondheidspsychologen, aan ons uitgebreide vooronderzoek, aan de zorg tijdens de behandeling en de nazorg. We hebben alle belangrijke keurmerken, werken volgens strikte protocollen en zijn eerlijk over onze resultaten. Dat alles doen we voor een scherpe, prijs voor een door u zelf samen te stellen programma.

- Tarieven Gezond Gewicht programma met maagballon (per 1-10-2019) 

Eerlijk over resultaat

De kwaliteit van onze behandelingen bepaalt uw kwaliteit van leven. Daarom zijn we eerlijk over de resultaten die u kunt verwachten. We kijken niet alleen naar de medische resultaten, maar ook naar de resultaten bij u thuis in het dagelijks leven. Deze resultaten meten we met behulp van medische kwaliteitsrapportages en ervaringen van onze cliënten via PROM’s (Patient Reported Outcome Measures) en cliënttevredenheidsonderzoek. Uit deze onderzoeken komen de volgende resultaten:

  • Deelnemers aan het programma Gezond Gewicht met maagballon, verliezen gemiddeld 14,2% lichaamsgewicht
  • 80% van onze cliënten is tevreden met het resultaat als de maagballon wordt verwijderd
  • Bij geen enkele cliënt was er technisch iets mis met de maagballon

Bekijk de complete kwaliteitsrapportage (pdf) voor meer cijfers en resultaten van ons programma Gezond Gewicht.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de wachttijden van deze behandeling?
Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele wachttijden.
Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?
Voor meer informatie, bezoek de pagina ervaringen of bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.
Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?
We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.
Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?
Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Heeft u nog steeds vragen?

Neem contact op
Informatie aanvraag
Contact opnemen
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • U bent welkom voor alle zorg die u van ons gewend bent. We treffen alle maatregelen om u veilig in de kliniek te ontvangen.
  • In de kliniek mag u geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.

Let op!
Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.