Maag & Darm

Patrick vertelt over zijn ervaring met de maagballon

De eerste week nadat de maagballon geplaatst is, is vervelend. Maar hou vol het is het echt waard, geloof me. Nogmaals, ik ben er nog steeds super blij mee en ik kan het iedereen aanraden.

Ervaringsverhaal

Tekst a|A     Contrast +|--

Ervaringsverhaal Maagballon

Patrick had al vaak geprobeerd om af te vallen. Iedere keer lukte het hem om wat kilo's kwijt te raken, maar na die paar kilo's lukte het niet om echt het gewenste resultaat te bereiken. Patrick vertelt op deze pagina over zijn maagballon ervaring bij Bergman Clinics en het voor- en natraject dat hij kreeg van coördinator en diëtiste Paulien Uljee.

 - Maag & darm - ervaringsfoto-maagballon1.png - Maag & darm - ervaringsfoto-maagballon2.png

Waarom heeft u gekozen voor een Maagballon?

Zoals veel mensen had ik al zo vaak geprobeerd om af te vallen en elke keer lukte het me niet om meer dan een paar kilo kwijt te raken. Ik kreeg het niet voor elkaar om zelfstandig het gewenste resultaat te bereiken.

Ik ben gaan rondkijken wat de mogelijkheden waren en zo ook naar België gegaan om te kijken of een maagbandje wat voor mij was.

Maar in de wachtkamer was ik er al bijna uit dat dit hem niet ging worden. Er zaten een paar mensen waarbij het fout gegaan was en die met spoed geopereerd moesten worden door bloedingen.

Onderweg naar huis ben ik gaan nadenken wat ik dan wel wilde en had een maagballon al in mijn gedachte. Na een goed gesprek bij Bergman Clinics ben ik voor de maagballon gegaan. Tot op de dag van vandaag heb ik er nooit spijt van gehad.

Kunt u kort iets vertellen over de ervaring van het plaatsen, hebben en laten verwijderen van de maagballon?
Tijdens de voorgesprekken over hoe het plaatsen van de maagballon precies gaat, adviseerde de verpleegkundige om keelspray te gebruiken in plaats van een roesje. Dit is mij echter erg tegengevallen en dit zou ik daarom ook niet aanraden. Bij het verwijderen van de maagballon heb ik wel gekozen voor een roesje en dan merk je gewoon helemaal niks. Daarom zou ik een roesje aanraden boven een keelspray.

Bij het gesprek met de verpleegkundige worden de sedatie mogelijkheden besproken. Tot BMI 35 kan er gekozen worden voor een roesje of keelspray. Boven de BMI 35 kan er enkel gekozen worden voor een keelspray.
Bij een roesje word je licht gesedeerd. De meeste mensen zijn doorgaans gewoon wakker, in een enkel geval val je nadien in slaap en kun je het een en ander vergeten achteraf.

"De eerste zeven a acht dagen nadat de maagballon geplaatst is, zijn best wel vervelend tot echt vervelend. Maar hou vol het is het echt waard, geloof me. Nogmaals, ik ben er nog steeds super blij mee en ik kan het iedereen aanraden."

Misselijkheid, overgeven, krampen en braken zijn doorgaans de klachten in de eerste week na het plaatsen van een maagballon.

Waarom heeft u gekozen voor Bergman Clinics?
Bergman Clinics is een kliniek die goed aangeschreven staat en ik heb hele fijn gesprekken gehad met Paulien Uljee. Zij begeleidde mij van het begin tot en met het na-traject. Dat was gewoon super!

Lees hier meer over het programma Gezond Gewicht Met Maagballon.

Stappen in het behandelingstraject:


Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Van 15 december t/m 9 februari zijn nieuwe maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • Heeft u een afspraak voor verzekerde zorg of cosmetische chirurgie, dan blijft uw afspraak gewoon staan. U hoeft geen contact met ons op te nemen. Bij eventuele wijzingen van uw afspraak nemen wij contact met u op.
  • In de kliniek mag u alleen geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.
  • Heeft u een afspraak voor een onverzekerde huidbehandeling en/of een behandeling met injectables, dan wordt uw afspraak verplaatst. Wij bellen u voor een nieuwe afspraak. U hoeft niet zelf te bellen.
  • Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.

Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen.