Gezond Gewicht

Behandelingstraject
1

Overgewicht?

Wilt u niet steeds ‘nee’ hoeven zeggen tegen etentjes omdat u te zwaar bent? Kunt u niet meedoen met activiteiten omdat u snel buiten adem bent of last hebt van uw gewrichten? Overweegt u een maagband of maagverkleining omdat diëten of afslankpillen niet werken voor u?  Na het afronden van het Gezond gewicht Programma kunt u, na goedkeuring van een Medisch Specialist kiezen voor een maagballon met leefstijlprogramma om af te vallen en op gewicht te blijven. 

Na het afronden van het Gezond gewicht Programma bepaalt de Medisch Specialist of desgewenst een vervolgtraject met medische ingrepen kan plaatsvinden.

Naast ongemak brengt overgewicht op de korte of lange termijn vaak gezondheidsproblemen met zich mee. Zelf gewicht verliezen is niet altijd gemakkelijk. Goede, intensieve begeleiding maakt het verschil. Met persoonlijke ondersteuning door ons multidisciplinaire team valt u effectief af én geniet u weer van eten en bewegen.

Uw motivatie telt

De belangrijkste factor bij alle programma’s bent u zelf: wij kunnen u helpen af te vallen en laten wennen aan een nieuwe levensstijl, ú moet het aandurven aan een programma te beginnen en de motivatie hebben om het af te ronden.

Maagballon met begeleiding

De meest effectieve manier om blijvend gewicht te verliezen is een combinatie van een maagballon en een leefstijlprogramma. De maagballon stimuleert gewichtsverlies, zodat u gemakkelijker uw ideale gewicht bereikt. Begeleiding van een diëtist en/of gezondheidspsycholoog ondersteunt u bij het ontwikkelen van een gezond eetpatroon, zodat u uw gezonde gewicht behoudt. Voor het plaatsen van een maagballon gelden een aantal voorwaarden. Aan de hand daarvan kunt u direct zien of u in aanmerking komt voor een maagballon.

Andere behandelopties overgewicht

Wilt u het programma Gezond Gewicht volgen zonder maagballon? Dat kan. U kunt kiezen voor begeleiding door een diëtist en/of psycholoog. Uw motivatie, mogelijkheden en persoonlijke wensen staan steeds centraal. Bij zwaar overgewicht is het operatief verkleinen van uw maag of het plaatsen van een maagband eventueel een optie. Die operaties voeren wij niet uit.

Behandelmethodes op een rij

Hieronder staan onze behandelmethodes van overgewicht op een rij. Bij elke BMI geven we een aantal mogelijke behandelingen aan. De beste behandeling voor u kan hiervan afwijken. Onze diëtist helpt u bij het kiezen van het beste programma. Bereken hier uw BMI.

BMIBehandeling
25-30
30-35
35-45

Vragen

Wat zijn de toegangstijden van deze behandeling?

Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele toegangstijden.

Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?

Voor meer informatie, bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.

Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?

We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.

Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?

Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Bij welke vestigingen kan ik terecht?


Informatie aanvragen
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!