De programma's voor een gezond gewicht

Behandelingstraject

Gezond Gewicht zonder maagballon

Tijdens het programma Gezond Gewicht zonder maagballon wordt u minimaal een half jaar lang intensief begeleid door een diëtist en/of gezondheidspsycholoog. Zij helpen u bij het duurzaam veranderen van uw eetpatroon, zodat u afvalt en blijvend een gezonder gewicht behoudt. Wilt u meer hulp bij het afvallen, dan kunt u het programma met maagballon overwegen.

Begeleiding diëtist

De diëtist begeleidt en motiveert u naar een gezonde leefstijl met gezonde voeding. Na het afnemen van de voedingsanamnese wordt er een voedingsadvies op maat gemaakt. Essentieel is dat u grip en controle ontwikkelt over uw voeding. Het resultaat van een gezond eetpatroon is immers een gezond gewicht. Tweemaal in de week eet en drinkt u het meest heerlijke dat er voor u bestaat. De rest van de week is een gezonde basis. Dit maakt een gezonde leefstijl hanteerbaar en haalbaar.

Begeleiding gezondheidspsycholoog

Bij een ingrijpende gedragsverandering als het aanleren van een nieuwe leefstijl hebben de meeste mensen begeleiding nodig. Daarom krijgt u binnen het programma Gezond Gewicht ondersteuning van een gezondheidspsycholoog. Deze helpt u via gesprekken om voortdurend stappen te blijven zetten richting een duurzame leefstijlverandering en daarmee naar een blijvend gezond gewicht. Ook ondersteunt de gezondheidspsycholoog u bij het volhouden van uw nieuwe gezonde eet- en beweeggewoontes.

Voor- en nadelen

Het programma Gezond Gewicht zonder maagballon is een duurzame oplossing voor overgewicht. Maar is het ook voor u de juiste? Hieronder staan een aantal voor- en nadelen op een rij, zodat u de juiste keuze kunt maken.

De voordelen:

  • Uw gewichtsverlies is blijvend doordat u een gezondere leefstijl ontwikkelt
  • U komt al in aanmerking voor het leefstijlprogramma bij een BMI van 25
  • U geniet weer van eten

Het programma Gezond Gewicht wordt gedeeltelijk vergoed vanuit de basisverzekering. Let op. Bij Menzis is het consult diëtiste  Bergman Clinics niet gecontracteerd. Voor vergoeding zie uw polisvoorwaarden.

De nadelen:

  • Hoeveel u afvalt, is helemaal afhankelijk van uw motivatie, aanleg en inzet
  • Het programma Gezond Gewicht wordt gedeeltelijk vergoed vanuit de basisverzekering

Resultaat en risico’s

Hoeveel u afvalt met het programma Gezond Gewicht zonder maagballon is geheel afhankelijk van uw motivatie en inzet. Uw gewichtsverlies blijft ook na het programma, doordat u gezonder leeft. Aan het afvallen onder begeleiding zijn geen risico’s verbonden.

Iets voor u?

Hebt u overgewicht en zoekt u hulp bij het afvallen? Ons multidisciplinaire team helpt u bij het wennen aan een gezonde levensstijl en bij het volhouden ervan. Maak direct een afspraak bij onze diëtist. We kunnen dan met u de mogelijkheden bespreken.

Vragen

Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?

We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.

Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?

Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Informatie aanvragen
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!