Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

dr. Hans Alfred Bosker

Cardioloog
BIG-nummer: 29020189701
dr. Hans Alfred Bosker

Dokter Bosker studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit te Leiden, waar hij in 1977 zijn diploma behaalde. Aansluitend heeft hij de specialisatie tot cardioloog aangevangen in 1978. Van 1978 tot 1980 volgde hij de opleiding interne geneeskunde in het Bleuland ziekenhuis te Gouda en van 1980 tot 1983 de opleiding cardiologie in het Academisch Ziekenhuis te Leiden. 

 

Lees meer

Van 1983 tot 1992 is dokter Bosker verbonden als staflid aan het Academisch Ziekenhuis te Leiden met als klinische taken acute cardiologie (CCU), interventiecardiologie en elektrofysiologie. Op 22 november 1990 is hij gepromoveerd op het proefschrift 'Trombolysis and Coronary Angioplasty for Acute Myocardial Infarction' (promotor: Prof.Dr. A.V.G. Bruschke).

Op 1 november 1992 is hij toegetreden tot de maatschap van artsen voor hart- en vaatziekten te Arnhem/Velp en sindsdien werkzaam geweest in het Rijnstate ziekenhuis als interventiecardioloog en elektrofysioloog/device-cardioloog. Het opleiderschap (B-opleiding) aldaar vervult vanaf 2002 tot 2015.

Binnen de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVvC) heeft dokter Bosker gefunctioneerd in diverse commissies: lid BeroepsBelangen Commissie (BBC) namens de academische ziekenhuizen, lid Commissie Kwaliteit, secretaris werkgroep Hartritmestoornissen (later Nederlandse HartRitme Associatie = NHRA), lid Concilium Cardiologicum daarbij deel uitmakend van de Plenaire Visitatie Commissie (PVC) en secretaris Werkgroep InterventieCardiologie (WIC). Van 2015 tot 2017 vice-voorzitter algemeen bestuur NVvC en van 2017 tot 2019 voorzitter. Momenteel is hij nog in functie als past-president NVvC.

Sinds 1 september 2020 is dokter Bosker 2 dagen in de week verbonden aan de Bergman Clinics | Hart te Bilthoven als algemeen cardioloog.

Alle behandelingen
 
Zoek op lichaamsdeel
 
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Ook bij Bergman Clinics, Bey by Bergman Clinics en Memira hebben wij maatregelen getroffen. Hier leest u welke maatregelen dit zijn. 

 

 

Bergman Clinics

Momenteel ondervinden wij een technische storing waardoor het contact & service center onbereikbaar is. Excuses voor het ongemak.