dr. Thierry Guitton

dr. Thierry Guitton

BIG-nummer: 79915493301

Thierry Guitton werd geboren op 16 oktober 1983 in Delft, Nederland. Hij groeide op in Delft en volgde de Vrije School Den Haag waar hij in 2003 afstudeerde. Direct na zijn afstuderen werd Thierry aangenomen op de medische faculteit van de Universiteit van Amsterdam. Hij voltooide zijn eerste jaar en behaalde daarmee zijn bachelor in 2004. Tijdens zijn tweede jaar op de medische faculteit begon hij te werken voor Bio Implant Services (BIS) als onderdeel van het cornea/bot-explantatie team. In zijn vierde jaar van zijn studie volgde hij cursussen van prof. dr. Peter Kloen. De synergieën in hun interesses resulteerden in verschillende onderzoeksprojecten die hij uitvoerde bij het Orthopedisch Onderzoekscentrum Amsterdam (ORCA) van de afdeling Orthopedie van het Amsterdam Universitair Medisch Centrum (AUMC) onder leiding van prof. C. Niek van Dijk. Na het afronden van zijn master in november 2007 maakte de ambitie om de aangeboden mogelijkheden te verkennen hem, met steun van verschillende beurzen, waaronder de VSB, naar Boston in de Verenigde Staten te verhuizen voor een promotie onderzoek aan de Harvard Medical School. Onder leiding van prof. Jesse B. Jupiter en prof. David Ring van de Hand and Upper Extremity Service in het Massachusetts General Hospital (MGH) van de Harvard University, onderzocht Thierry complexe letsel van de hand en pols. Thierry presenteerde zijn werk op meerdere nationale en internationale bijeenkomsten en werd beloond met meerdere onderscheidingen. Naast zijn promotieonderzoek werd hij de oprichter en directeur van de Science of Variation Group (SOVG) en de Science of Variation Foundation. Een groot internationaal onderzoeksconsortium naar hand- en polsletsel met meer dan 800 deelnemende plastische/orthopedische/traumatologische chirurgen.

In maart 2010 keerde hij terug naar Amsterdam om zijn promotie begin 2011 af te ronden en met succes te verdedigen. Na afronding van zijn co-schappen begon hij zijn opleiding tot medisch specialist aan de Universiteit van Amsterdam onder toezicht van prof. C. Niek van Dijk en prof. G. Kerkhoffs in 2012. In 2015 vervolgde hij zijn opleiding als plastisch chirurg aan de Rijksuniversiteit Groningen onder leiding van prof. P.M.N. Werker. Tijdens zijn opleiding tot plastisch chirurg volgde hij meerdere stages in de hand pols/chirurgie in onder andere in het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) en het Martini Ziekenhuis (MZH). Ook was hij traveling fellow van de Federation of European Societies for Surgery of the Hand (FESSH), waarbij hij een stage volgde aan
het prestigieuze Institut de La Main in Parijs (C. Mathoulin/ C. Leclerq). In 2019 werd hij fellow van de European Board of Plastic econstructive and Aesthetic Surgery (F.E.B.O.P.R.A.S) door het behalen van alle hiervoor vereiste Europese examen.

Op dit moment is Thierry naast zijn klinische en onderzoeks werkzaamheden ook bestuurslid in de Wetenschappelijke koepel van de Nederlandse Vereniging van Plastische Chirurgie (NVPC) en is hij vertegenwoordiger van de Nederlandse Vereniging van Plastische Chirurgie (NVPC) in de Raad Wetenschap & Innovatie van de Federatie van Medische Specialisten (FMS).


Gespecialiseerd in


Filter op categorie
UiterlijkUiterlijk
OgenOgen
BewegenBewegen

VrouwVrouw
HartHart
Huid & VatenHuid & Vaten

Maag & DarmMaag & Darm
Alle divisies
Alle divisies

Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.