dr. Henk Oosterhof

Gynaecoloog
BIG-nummer: 39023114101
Zorgkaart Nederland Klantwaardering Henk Oosterhof
5.0
dr. Henk Oosterhof

Dr Henk Oosterhof studeerde geneeskunde aan de Rijks Universiteit te Groningen. Vervolgens begon hij zijn promotietraject naar haemodynamische veranderingen bij het ongeboren kind in gecompliceerde zwangerschappen en promoveerde in 1993.

Lees meer

In 2002 voltooide hij zijn opleiding tot gynaecoloog in het Groene Hart Ziekenhuis Gouda, en Leids Universitair Medisch Centrum.
Van 2002 tot 2019 was de heer Oosterhof werkzaam als algemeen gynaecoloog in het Nij Smellinghe Ziekenhuis te Drachten. Zijn aandachtsgebieden waren naast de benigne gynacologie: oncologie, bekkenbodemproblematiek en menopauze. Gedurende die jaren was hij actief voor de Female Cancer Foundation (FCF) in Suriname en Afrika. Ook bekleedt hij meerdere bestuursfuncties (MSB Drachten, MCN, KNMG Fryslan).

Vanaf 2010 startte hij een Menopauzekliniek voor vrouwen met ernstige overgangsklachten. Naast zijn werk als gynaecoloog verricht hij wetenschappelijk onderzoek naar de invloed van overgangsklachten op werkverzuim. Dit heeft geresulteerd in meerdere publicaties in internationale tijdschriften en begeleidt hij een promovendus op dit onderwerp. Oosterhof is tevens bestuurslid van de Dutch Menopause Society.
Naast klinische werkzaamheden geeft hij workshops en clinics aan bedrijven over duurzame inzetbaarheid van vrouwelijke medewerkers, met speciale aandacht voor de overgang.

Henk Oosterhof is naast lid van de NVOG ook lid van de Dutch Menopause Society, de werkgroep van NVOG die zich specifiek met menopauze bezig houdt. Samen met andere gynaecologen vormt hij de redactie van www.vrouwenindeovergang.nl Dit is een onafhankelijk platform dat up-to-date informatie geeft over de overgang.

Zorgkaart Nederland Klantwaardering Henk Oosterhof
5.0
Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

De wachttijd bij ons Contact & Service Center is momenteel langer dan je van ons gewend bent vanwege een systeemovergang. Voor het verzetten van een afspraak of het aanvragen van een herhaalrecept adviseren we je in te loggen via DigiD op mijnbergmanclinics.nl. We werken hard aan verbeteringen en danken je voor je begrip.