Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

dr. Wouter Jurgens

Plastisch chirurg
dr. Wouter Jurgens

Dr. WJFM Jurgens (1980) studeerde geneeskunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Na zijn vooropleiding Heelkunde in het Slotervaart ziekenhuis te Amsterdam, voltooide hij in 2015 zijn vervolgopleiding tot Plastisch, Esthetisch, Reconstructief en Handchirurg aan het VU Medisch Centrum. Hij volgde esthetische stages in de Jan van Goyenkliniek in Amsterdam en kliniek Blooming in Haarlem. In 2019 en 2020 werkte hij in de Boerhaave kliniek in Amsterdam. Vanaf 2016 werkt hij tevens in het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

Lees meer

Dr. Jurgens heeft het Europees examen plastische chirurgie behaald en is daarmee Fellow of the European Board of Plastic Reconstructive and Aesthetic Surgery (EBOPRAS). Daarnaast volgde hij meerdere internationale cursussen en presenteerde op internationale congressen in het kader van zijn promotie onderzoek naar tissue engineering met vet stamcellen.

“In mijn werk staan bevlogenheid, een luisterend oor en de wens van de cliënt centraal. Daarbij hoort een eerlijk advies, ook al betekent dit soms een “nee” of de mogelijkheid dat een gewenste resultaat pas in 2 operaties behaald kan worden. In de uitvoering van de ingreep streef ik naar precisie en een hoge kwaliteit van zorg om voor u het gewenste resultaat te bereiken.”

Opleiding
1998 – 2005 Geneeskunde Radboud Universiteit Nijmegen
2005 Assistent Plastische Chirurgie Radboud Ziekenhuis Nijmegen
2006-2010 Promotie-onderzoek VU Medisch centrum Amsterdam
2010 – 2012 Vooropleiding Heelkunde Slotervaart Ziekenhuis Amsterdam
2012 – 2016 Vervolg opleiding Plastische Chirurgie VU Medische Centrum Amsterdam

Werkervaring
2016 – heden Groene Hart Ziekenhuis Gouda
2016 – heden Phizi.nl de medisch specialist in de huisartsenpraktijk
2019 – 2020 Boerhaave Medisch Centrum
2020 – heden Bergman Clinics

Lidmaatschappen
• Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC)
• Nederlandse Vereniging voor Esthetische Plastische Chirurgie (NVEPC)
• European Board of Plastic-, Reconstructive- and Aesthetic- Surgery (EBOPRAS)

Promotie
Op 12 januari 2012 is dr. Jurgens gepromoveerd aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Zijn proefschrift is getiteld “Tissue engineering of cartilage using adipose stem cells” en behandelt de reconstructie van kraakbeen met stamcellen uit vetweefsel.

Prive
Dr. Jurgens is getrouwd en heeft 3 kinderen. In zijn vrije tijd sport hij graag (wielrennen, skiën) om fit te blijven en brengt graag tijd door met zijn gezin.

Alle behandelingen
 
Zoek op lichaamsdeel
 
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Ook bij Bergman Clinics, Bey by Bergman Clinics en Memira hebben wij maatregelen getroffen. Hier leest u welke maatregelen dit zijn. 

 

 

Bergman Clinics

Ons Contact & Service Center is vandaag, 2 september 2021, éénmalig gesloten om 16:00 uur. Op vrijdag 3 september vanaf 08:00 uur zit het team weer voor u klaar.

Uiteraard blijven wij bereikbaar indien u bijvoorbeeld complicaties heeft na een recente behandeling bij Bergman Clinics.