drs. Wybren van der Wal

Orthopedisch chirurg
BIG-nummer: 19064545102
drs. Wybren van der Wal

Dokter Wybren van der Wal heeft in 2005 de studie Geneeskunde afgerond te Utrecht. Zijn opleiding tot orthopedisch chirurg volgde hij in de Maartenskliniek Nijmegen, Radboud UMC en Rijnstate Arnhem. Hij richt zich met name op sportletsels en heeft zich volledig gespecialiseerd in het kniegewricht. Na zijn opleiding deed hij werkervaring op in het Spaarne Gasthuis en daarna volgde hij een knie fellowship in het UMC Utrecht bij prof. dr. Daniël Saris. Daarnaast bezocht hij meerdere keren dr. Robert LaPrade in Vail, USA om zich verder te specialiseren in sportletsels van de knie.

Lees meer

Sinds 2016 werkt Wybren van der Wal bij Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede, in het multidisciplinaire sportmedisch centrum Sports Valley. Sinds 2021 is hij werkzaam als orthopedisch chirurg in Bergman Clinics | Bewegen in Naarden. Dokter van der Wal werkt intensief samen met sportartsen, radiologen en andere medisch specialisten die gespecialiseerd zijn in sport. Hij behandelt sporters van elk niveau. Van nationale en internationale topsporters tot recreatieve sporters.

Wybren van der Wal is secretaris in het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Arthroscopie en doet verder nog wetenschappelijk onderzoek naar de behandeling van sport gerelateerd knieletsel, waaronder kruisbandletsel. Hij neemt deel aan onder andere een multi-center VKB graft type studie en een multi-center VKB reconstructie versus repair studie. Van der Wal schreef meerdere wetenschappelijke publicaties, en werkt aan publicaties met dr. Robert LaPrade.

Lidmaatschapppen:

  • Nederlandse Vereniging voor Arthroscopie (NVA)
  • Nederlands Orthopedische Vereniging (NOV)
  • Nederlandse Orthopedische en Traumatologische Sportgeneeskunde (NOTS)
  • European Society of Sports Traumatology, Knee Surgery and Arthroscopy (ESSKA)
  • International Society of Arthroscopy, Knee Surgery and Orthopaedic Sports Medicine (ISAKOS)
Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Beste cliënten, i.v.m. de aangescherpte Corona-maatregelen worden van maandag 20 december t/m vrijdag 14 januari geen nieuwe afspraken voor injectable-behandelingen & huidtherapie ingepland.
Wanneer u al een afspraak hiervoor heeft in deze periode wordt u gebeld om deze in overleg te verplaatsen. De afspraken voor alle andere behandelingen gaan door. 

 

Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!