drs. Jesse van Lieshout

Plastisch chirurg
BIG-nummer: 29053505301
Zorgkaart Nederland Klantwaardering Jesse van Lieshout
10
drs. Jesse van Lieshout

Sinds 2011 ben ik Plastisch chirurg. Mijn opleiding tot Plastisch chirurg heb ik in Amsterdam, Groningen en Zwolle genoten. Zes jaar heb ik hier over gedaan. In het jaar 2011 en 2012 was ik de eerste hand fellow van The Hand Clinic (thans onderdeel van Bergman Clinics | Bewegen). Daar heb ik een jaar lang nog veel meer geleerd over met name de complexere hand- en polschirurgie.

Lees meer

De hand- en polschirurgie heeft vanaf het begin van mijn carriere mijn interesse gehad. Ik heb er zelfs twee Sesam atlasjes over geschreven. Anatomisch is de hand vergelijkbaar met een Zwitsers horloge. Veel anatomische structuren in een klein gebied. Inmiddels kan ik de anatomie wel dromen. Operaties zijn veelal fijnzinnig en technisch. Mensen met handproblemen kunnen erg beperkt zijn in hun dagelijks leven door pijn, bewegingsbeperkingen en functieverlies. Onze handen zijn belangrijk om onszelf te kunnen redden bij onder andere zelfverzorging, werk, sport en de zorg voor anderen. Gemis aan handfunctie is een gemis van levenskwaliteit. Het functionele karakter van handchirurgie geeft mij dan ook veel voeldoening. Je kunt echt iets betekenen voor mensen!

Werkervaring 

Na 10 jaar in het OLVG en deels in het AMC in Amsterdam gewerkt te hebben als plastisch, reconstructief en handchirurg, was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Sinds februari 2022 werk ik alleen nog voor Bergman Clinics.

Wat ik zo leuk vind aan mijn vak? Elke dag ontmoet ik nieuwe mensen. Voor een ieder probeer ik een passende oplossing te vinden voor het hand- of polsprobleem wat zij hebben. Zoveel mogelijk in samenspraak, maar soms is dit te moeilijk en dan help ik bij het maken van de beslissing. Ik sta open voor alle religies, afkomsten en geaardheden. Mijn karakter is vriendelijk, rustig en beheerst. Het vak doorgeven/opleiden, vind ik maatschappelijk gezien erg belangrijk en leuk. Zo wordt onze kennis en kunde bereikbaar voor zoveel mogelijk mensen en van generatie op generatie doorgegeven.

Expertise 

Waar ligt mijn expertise? Ik behandel hele uiteenlopende hand- en pols aandoeningen. Van zenuwen die in de knel zitten tot gewrichtsvervangende prothesen, botbreuken, peesontstekingen, slijtage van gewrichten, pijn behandelingen, de ziekte van Dupuytren, carpale tunnel syndroom, trigger fingers, polsscopien. Teveel om op te noemen. Ook als u een second opinion wil, kunt u bij mij terecht. Heeft u last van uw handen en/of polsen? Ik zie u graag terug bij Bergman Clinics!

Publicaties

  • oktober 2008 Panaritium tendineum. Artikel in het tijdschrift Operationeel.
  • mei 2008 J. van Lieshout en B.J. Dwars. Panaritium tendineum. Nederlands Tijdschrift Heelkunde Jaargang 17 Nr. 5 pag: 214-215, 2008.
  • maart 2007 J. van Lieshout, M.J.P.F. Ritt en K.E. Bos. Sesam atlas van de Pols.
  • maart 2007 J. van Lieshout en M.J.P.F. Ritt. Sesam atlas van de Hand.
  • december 2003 J. van Lieshout. Flexorpeesletsels van de hand. De Ley 2003;1:24-28.
  • mei 2003 J. van Lieshout, M.J.P.F. Ritt en K.E. Bos. Compendium de Pols. Uitgeverij Lemma, Utrecht, 2003. 2e druk.
  • oktober 1999 J. van Lieshout, M.J.P.F. Ritt en K.E. Bos. Compendium de Pols. Uitgeverij Lemma, Utrecht, 1999.
  • november 1996 J.J. Hage, H.A.H. Winters and J. van Lieshout. Fibula Free Flap Phalloplasty: Modifications and recommendations. Microsurg 1996;17:358-365.

Lidmaatschappen

  • Nederlandse vereniging voor plastische chirurgie
  • Nederlandse vereniging voor handchirurgie
Zorgkaart Nederland Klantwaardering Jesse van Lieshout
10.0
Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!