Veerle van Alebeek

Handtherapeut
Veerle van Alebeek

Veerle van Alebeek studeerde Ergotherapie aan de Hogeschool van Rotterdam. Haar specialisatie handtherapie rondde ze in 2010 af in Amsterdam. Tijdens haar baan in het Reuma Revalidatie Centrum Reade werd haar interesse gewekt in handletsels en chronische handaandoeningen. Instabiliteit, hypermobiliteit, reumatoïde artritis en polsklachten zijn diagnoses die haar speciale interesse hebben. "De kunst om als je handtherapeut te specialiseren in het verbeteren van de handfunctie en cliënten te begeleiden in de revalidatie na een operatie, is wat mijn vak speciaal maakt", vertelt Veerle. 

Lees meer

In 2018 rondde Veerle haar master in handtherapie af aan de Universiteit van Derby in het Verenigd Koninkrijk, met als onderwerp van haar thesis de nabehandeling van polsganglions. Ze begeleidt al enkele jaren handtherapeuten in opleiding en vindt het leuk om kennis en onderzoek te delen door presentaties te geven op wetenschappelijke congressen en publicaties te schrijven in wetenschappelijke tijdschriften. Onlangs heeft ze in 2020 een opleiding in echografie van de hand en pols afgerond, waardoor diagnostiek met behulp van echografie ook tot haar werkzaamheden behoort.

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!