Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

dr. Franziska Lichtenegger

Plastisch chirurg
BIG-nummer: 69911259601
Zorgkaart Nederland Klantwaardering Franziska Lichtenegger
9.5
dr. Franziska Lichtenegger

Dokter Lichtenegger is een van oorsprong Oostenrijkse plastisch chirurg, gespecialiseerd in reconstructieve en esthetische borst- en gezichtschirurgie. Na het gymnasium studeerde dokter Lichtenegger rechten en Geneeskunde aan de Universiteit van Graz in Oostenrijk. Tijdens haar studie deed zijn ervaring op in New York in het Memorial Sloan-Kettering Cancer Center en in het Mount Sinai Medical Center. Na haar studies specialiseerde zij zich verder in de plastische chirurgie.

Lees meer

Van 1999 tot 2001 werkte dokter Lichtenegger op de afdeling algemene geneeskunde van het Seefeld ziekenhuis in Duitsland. Van 2001 tot 2004 was zij op de afdeling plastische en handchirurgie van het brandwondencentrum van het Universiteitsziekenhuis Aachen in Duitsland werkzaam. Van 2004 tot 2005 werkte dokter Lichtenegger als waarnemend arts in een kliniek voor esthetische chirurgie in Ruy Vieira in Rio de Janeiro, Brazilië en in het Caritas Hospital Regensburg, Duitsland. Van 2006 tot 2009 werkte zij als plastisch chirurg in het Caritas Hospital Regensburg.

In 2006 werd dokter Lichtenegger ingeloot voor een fellowship van de Duitse Associatie van Plastisch Chirurgen in New York. Vanaf 2009 is zij als plastisch chirurg in Nederland werkzaam. Sinds juni 2011 versterkt dokter Lichtenegger het specialistenteam van Bergman Clinics. Zij werkt op de vestigingen in Utrecht en Hilversum.

Om optimaal op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen in haar vakgebied volgt dokter Lichtenegger regelmatig nascholingen en bezoekt congressen in binnen- en buitenland.

Beroepsverenigingen

Dokter Lichtenegger is lid van de volgende beroepsverenigingen:

  • NVPC
  • NVEPC
  • The German Association of Plastic
  • Reconstructive and Aesthetic Surgeons
  • The International Confederation of Plastic
  • Reconstructive and Aesthetic Surgery
  • The Austrian Society for Plastic
  • Aesthetic and Reconstructive Surgery
Zorgkaart Nederland Klantwaardering Franziska Lichtenegger
9.5
Alle behandelingen
 
Zoek op lichaamsdeel
 
Bergman Clinics

 

 

Bergman Clinics

De vraag naar medische zorg bij Bergman Clinics stijgt de laatste maanden sterk en harder dan eerder voorzien. Daardoor kunnen telefonische wachttijden op sommige momenten langer zijn dan u van ons gewend bent.

Graag attenderen we u erop dat bellen vaak niet noodzakelijk is of niet de snelste manier om uw vraag beantwoord te krijgen. We helpen u graag ook op andere manieren. Bekijk de opties hier

Bent u onder behandeling bij Bergman Clinics en heeft u een spoedvraag, bijvoorbeeld over klachten na een ingreep dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 088 9000 567.

We doen ons uiterste best om u zo snel mogelijk te woord te staan.