dr. Isabel van Dalen

Orthopedisch chirurg
BIG-nummer: 79020549001
Zorgkaart Nederland Klantwaardering Isabel van Dalen
9.8
dr. Isabel van Dalen

Dokter Isabel van Dalen studeerde Geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens haar studie, die zij cum laude afsloot, deed dokter Van Dalen wetenschappelijk onderzoek naar de gebruiksmogelijkheden van biodegradeerbare materialen voor de interne fixatie van fracturen. 

Lees meer

Dokter Van Dalen rondde de specialisatie Heelkunde aan het Medisch Spectrum Twente in Enschede met succes af. De specialisatie Orthopedie volgde zij aan het Academisch Ziekenhuis Groningen en het Martini Ziekenhuis in Groningen. Na haar registratie als orthopedisch chirurg deed zij een fellowship voet- en enkelchirurgie aan de Universitaire Ziekenhuizen Leuven te België. In 2001 promoveerde zij aan de Universiteit van Groningen, het onderwerp van haar proefschrift was: Second opinions in de Orthopedische Praktijk.

Na haar fellowship is dokter Van Dalen anderhalf jaar staflid geweest bij de vakgroep Orthopedie van het Academisch Ziekenhuis Groningen, met als speciaal aandachtsgebied voet- en enkelchirurgie. Vervolgens werkte zij 12 jaar als orthopedisch chirurg in het Flevoziekenhuis te Almere. Sinds april 2011 is zij als orthopedisch chirurg, gespecialiseerd in voet- en enkelchirurgie, werkzaam bij Bergman Clinics | Bewegen in Naarden. Per april 2024 zal dr. Van Dalen geen operaties meer uitvoeren. Zij zal dan alleen cliënten zien voor second opinion voeten. 

Naast haar reguliere werkzaamheden, zette dokter Van Dalen zich in voor de verbetering van de orthopedische gezondheidszorg in ontwikkelingslanden en reisde voor het World Orthopaedic Concern naar Malawi, voor Orthopaedics Overseas naar Bhutan en was werkzaam voor de AOFAS (American Foot and Ankle Society) in Vietnam in 2017.

Geselecteerde publicaties, voordrachten en onderzoek

Dokter Van Dalen geeft regelmatig voordrachten en organiseerde meerdere cursussen, bijeenkomsten en congressen. Van haar hand zijn vele wetenschappelijke publicaties verschenen onder andere:

 • van Dalen IV, Second opinions in de orthopaedische praktijk: motieven en invloeden op keuzen van patiënt en arts. Proefschrift
 • van Dalen IV, Groothoff JW, Groenewegen P, van Horn JR. Second opinions in de orthopedie. Nederlands Tijdschrift voor Orthopaedie 1998; 5e jaargang, nr.3: 35-39.
 • van Dalen IV, Groothoff JW, RE Stewart, Spreeuwenberg P, Groenewegen P, van Horn JR. Motives for seeking a second opinion in orthopaedic surgery J Health Serv Res Policy Vol 6 No 4 Oct 2001.
 • van Dalen IV, Operatieve mogelijkheden bij standsafwijkingen in de voorvoet (1) Podologica 2, 2003
 • Reilingh ML; van Sterkenburg MN; de Leeuw PAJ; van Dalen IV;van Dijk CN Ankle Arthroscopy: Indications, technique and complications. South African Orthopaedic Journal 2009;8 (2): 51-58.
 • van Dalen IV, Posterior Tibial Tendon Dysfunction (PTTD), een onderschat probleem, FysioPraxis, juni 2016 
 • van Dalen IV, Voetpathologie en de relatie met insufficiënte vetkamers, FysioPraxis, juni 2016 

Lidmaatschappen

 • 2014-2015 Lid van Werkgroep CBO-richtlijnen Hallux valgus
 • The  American Orthopaedic Foot and Ankle Society (AOFAS).
 • De Nederlandse Orthopaedische Vereniging (NOV).
 • GRECMIP (Group de Recherche en Chirurgie Mini Invasive du Pied). Deze Europese organisatie organiseert trainingen op het gebied van minimaal invasieve chirurgie, en doet tevens veel onderzoek. Leden van de GRECMIP zijn bekwaam om minimaal invasieve chirurgie van de voet te beoefenen.

Klik hier voor de uitgebreide website over voet- en enkelklachten van dokter van Dalen.

Zorgkaart Nederland Klantwaardering Isabel van Dalen
9.8
Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!