dr. Roland Luijendijk

dr. Roland Luijendijk

BIG-nummer: 29031218301

Dokter Luijendijk studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit te Leiden en verrichtte als specialisatie binnen zijn studie een jaar wetenschappelijk onderzoek in Amerika, met name op het gebied van de plastische chirurgie. Zijn opleiding tot plastisch chirurg volgde hij aan het VU Medisch Centrum te Amsterdam.

In 2000 promoveerde dokter Luijendijk tot doctor aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Hij heeft uiteenlopende wetenschappelijke publicaties in gerenommeerde medische tijdschriften op zijn naam staan en ontving in 2001 de "Schoemakerprijs" voor de beste chirurgische publicatie. Naast zijn wetenschappelijk werk is dokter Luijendijk in diverse derde wereldlanden actief geweest voor de organisatie Interplast.

Dokter Luijendijk is gespecialiseerd op het gebied van de Esthetische Plastische Chirurgie. Kwaliteit, veiligheid en patiëntgerichtheid staan voor hem voorop.

Zijn aandachtsgebieden zijn: 

  • Borstvergroting                        (Dual-plane)
  • Buikwandcorrectie                 (Traction suture technique)
  • Ooglidcorrecties                     (bovenoogleden, onderoogleden, SOOF-lift)
  • Gezichtsverjonging                (facelift, halslift, kinimplantaat)
  • Liposculpture

Dr. Luijendijk is lid van de belangrijkste verenigingen in de wereld. Daarnaast was hij 6 jaar Secretaris en is hij nu lid van het Bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Esthetische Plastische Chirurgie, de toonaangevende vereniging van plastisch chirurgen die gespecialiseerd zijn in cosmetische chirurgie. Daarnaast is hij International Editor van het meest vooraanstaande esthetische tijdschrift van de wereld, the Aesthetic Surgery Journal.

Dr. Luijendijk geeft heldere en eerlijke adviezen. Als hij geen goede verbetering verwacht dan zal hij de operatie afraden. Ook worden altijd alle mogelijkheden besproken, zodat u goed voorbereid en weloverwogen uw keuze kunt maken.

Interview

Plastisch chirurg Roland Luijendijk is sinds 2004 werkzaam bij Bergman Clinics. Hij is speciaal geïnteresseerd in esthetische chirurgie zoals gezichtsverjonging, borsten, buik en liposculpture.

Het leuke aan het vak plastische chirurgie vindt dokter Luijendijk de veelzijdigheid ervan. "Het zijn zowel reconstructieve als esthetische ingrepen. Het spreekt me enorm aan omdat veel van de ingrepen leiden tot een verbetering van het zichtbare deel van de mens." Het is dan ook erg dankbaar werk, vindt de dokter. "Behalve als iets ondanks de beste bedoelingen toch tegenzit, maar dat komt gelukkig bijna niet voor."

Vaak is het ook werk om trots op te zijn. "Als iemand blij is met het resultaat en daardoor zichtbaar gelukkiger is. Ook kan je je trots voelen als je een technisch hoogstandje met goed resultaat hebt verricht."

"Het gebeurt niet vaak dat cliënten wensen hebben op cosmetisch gebied die niet reëel zijn", zegt dokter Luijendijk. Maar als het toch voorkomt, dan adviseert hij ze met de personal coach van de kliniek. Na die behandeling kan iemand dan alsnog in aanmerking komen voor de operatie. Het komt ook voor dat iemand gewoon niet toe is aan een ingreep. "Daarnaast zijn er natuurlijk mensen die iets vragen waarvan je weet dat de risico's te groot zijn, afgewogen tegen de kans op een beter resultaat. Bijvoorbeeld als iemand heel veel te zwaar is, moet je die niet een buikwandplastiek aanbieden want de risico's op infecties of andere levensbedreigende situaties zijn dan te groot."

Dat iedereen ouder wordt, is een voldongen feit. Dat wil echter niet zeggen dat iedereen op den duur een cosmetische ingreep wil. "Iedereen veroudert op zijn eigen manier. Sommige mensen worden mooi oud, maar niet iedereen. Of je toe bent aan een esthetische ingreep hangt af van hoe je veroudert en hoe je daarover denkt. Van mij kunt u een eerlijk en helder advies verwachten”.


Filter op categorie
UiterlijkUiterlijk
OgenOgen
BewegenBewegen

VrouwVrouw
HartHart
Huid & VatenHuid & Vaten

Maag & DarmMaag & Darm
Alle divisies
Alle divisies

Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Vanaf 29 september zijn nieuwe maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Voor uw afspraak bij Bergman Clinics heeft dit geen gevolgen. Wanneer u een afspraak op de kliniek heeft staan, wordt u gewoon verwacht. Natuurlijk treffen wij alle maatregelen om u zo veilig mogelijk in de kliniek te ontvangen. Wij heten u van harte welkom. Meer informatie.