drs. Adriaan de Blécourt

drs. Adriaan de Blécourt

BIG-nummer: 89020007901

Dokter Adriaan de Blécourt heeft geneeskunde gestudeerd aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Hij liep diverse stages op buitenlandse universiteiten, waaronder Harvard Medical School en legde zowel het Nederlandse als het Amerikaanse artsexamen met succes af. Na een jaar onderzoek te hebben verricht aan de Rijksuniversiteit Leiden maakte hij een begin met de opleiding Algemene Chirurgie in het Academisch Ziekenhuis van de Vrije Universiteit te Amsterdam.

Dokter de Blécourt rondde zijn opleiding Plastische Chirurgie af in het Academisch Ziekenhuis van Maastricht met een fellowship cosmetische chirurgie in de kliniek van Baker, Stuzin en Baker in Miami. Vervolgens is hij nog enige tijd als staflid aan het AZM werkzaam gebleven.

Dokter de Blécourt brengt elk jaar een periode door in Afrika, waar hij kinderen met hazenlippen en brandwonden opereert voor stichting Interplast. Naast zijn praktijk in de Bergman Kliniek is dokter de Blécourt ook verbonden aan het Holy Ziekenhuis te Vlaardingen.

Interview R.A. de Blécourt

Adriaan De Blécourt is 43 jaar en sinds  1999 jaar werkzaam bij de Bergman Clinics. "Het idee dat cosmetische chirurgie alleen is weggelegd voor 'the happy few' is absoluut niet waar."

Borstverkleiningen, -vergrotingen, facelifts, lipostructure, lipcorrecties; een greep uit de operaties die de Blecourt zoal doet. 'Voor een leek lijkt het misschien niet zo, maar het is heel dankbaar werk,'  zo vindt de dokter. 'Mensen denken jaren na over een ingreep en zijn heel blij als ze uiteindelijk geholpen worden.'

De klanten die de kliniek bezoeken voor een ingreep, zijn zeer uiteenlopend, zo zegt De Blecourt. 'Het idee dat cosmetische chirurgie alleen is weggelegd voor 'the happy few' is absoluut niet waar. Ook mensen die het wat minder breed hebben laten zich in de kliniek behandelen.  'Die zetten er dan bijvoorbeeld een vakantie voor opzij, of stellen de aankoop van een nieuwe wasmachine even uit.'

Van de klanten die zich willen laten behandelen in kliniek is 90 procent vrouw. Niet iedereen komt zomaar in aanmerking voor een operatie. Adriaan de Blecourt zegt ongeveer 15 procent van de aanvragen af te wijzen. Dat kan zijn omdat een operatie technisch niet mogelijk is of omdat er teveel risicovolle factoren, zoals hartproblemen of suikerziekte, aanwezig zijn. 
Ook kunnen mensen te hoge verwachtingen van een ingreep hebben. "Die help ik dan ook niet want dan weet ik dat het niet haalbaar is."

Interplast

Naast het werken bij Bergman Beauty Clinics brengt dokter De Blecourt elk jaar een periode in Afrika door. Daar opereert hij kinderen met hazenlippen en brandwonden via de organisatie Interplast. Dat betekent een paar weken lang non stop opereren. Dit werk lijkt in groot contrast te staan met zijn werk in Nederland, maar dat is het niet. "Vrouwen helpen met een borstvergroting is even dankbaar als mensen in Afrika helpen met een hazenlip," vindt De Blecourt. "In beide gevallen help je mensen met een probleem en maak je ze erg gelukkig."

Steeds meer Nederlanders staan open voor een cosmetische ingreep. Het taboe is er af en dat is volgens dokter De Blecourt een goede ontwikkeling. Daarbij is de manier van opereren van tegenwoordig veel beter dan vroeger. "Je hoeft tegenwoordig niet meer wekenlang met een opgezet en beurs gezicht rond te lopen. Ik vind dat een goede vooruitgang."


Filter op categorie
UiterlijkUiterlijk
OgenOgen
BewegenBewegen

VrouwVrouw
HartHart
Huid & VatenHuid & Vaten

Maag & DarmMaag & Darm
Alle divisies
Alle divisies

Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Vanaf 1 december zijn nieuwe maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Uw afspraak bij Bergman Clinics blijft gewoon staan. U mag alleen geen begeleider meenemen de kliniek in*. Wanneer u ouder bent dan 12 jaar, dient u een mondkapje te dragen in de kliniek.

Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen.

Heeft u nog geen afspraak staan, maar wilt u meer informatie over onze wachttijden?  Ook in coronatijd doen wij alles om u zo veilig mogelijk in de kliniek te ontvangen en onze wachttijden kort te houden. We heten u van harte welkom.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze corona pagina.

 - Banners - untitled-design-3.png