Rob Tamminga

Rob Tamminga

Na zijn studie fysiotherapie aan de SUPA in Utrecht heeft dr. Rob Tamminga zich gespecialiseerd als sportfysiotherapeut en orthopedisch manueel therapeut. Sinds 1981 heeft hij zijn eigen fysiotherapiepraktijk “Tamminga” met specialisaties op divers fysiotherapeutisch gebied. Vanaf 1997 is hij ook eigenaar van Medicort Sport & Orthopedic. Tamminga Sport & Orthopedic is een gespecialiseerd topsportcentrum met o.a. (top)sportgeneeskunde, orthopedische revalidatie, fitness, zwembad, ketenzorg, voetanalyse / sportschoenadvies en shock-wave therapy.

Sinds 1995 verricht Rob Tamminga samen met orthopedisch chirurgen dokter Van der Hoeven en dokter Zijl sportspreekuren in het Mesos Utrecht en het Antonius Ziekenhuis Nieuwegein. Deze samenwerking heeft geresulteerd in de samenwerking met Bergman Clinics. Dr. Tamminga en zijn collegae fysiotherapeuten verzorgen de klinische en poliklinische revalidatie van de orthopedie patiënten in Bergman Clinics en werken daarbij nauw met onze orthopedisch chirurgen samen.

Daarnaast is Rob Tamminga werkzaam als hoofdfysiotherapeut bij het Nederlandse Honkbalteam, het Nederlandse Beachvolleybalteam en het Nederlandse Snowboardteam en is consulent bij diverse andere Nederlandse sportbonden. Hij is regiocoach bij de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Sportgezondheidszorg (NVFS) en lid van de Wetenschappelijke Congrescommissie van de NVSF. Tevens is Rob Tamminga docent van de Master Opleiding Sportfysiotherapie aan de Hogeschool Utrecht en bij de Stichting Onderzoek en Registratie Orthopedie en Fysiotherapie (SOROF). SOROF is het nascholingsinstituut voor sportfysiotherapeuten, sportartsen, huisartsen en orthopedisch chirurgen.

Rob Tamminga is lid van de denktank Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF), de denktank Fysergo, de Medische Commissie van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) en het Olympisch Medisch Platform NOC/NSF.

Uitgebreid CV van Rob Tamminga

Filter op categorie
UiterlijkUiterlijk
OgenOgen
BewegenBewegen

VrouwVrouw
HartHart
Huid & VatenHuid & Vaten

Maag & DarmMaag & Darm
Alle divisies
Alle divisies

Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Vanaf 1 december zijn nieuwe maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Uw afspraak bij Bergman Clinics blijft gewoon staan. U mag alleen geen begeleider meenemen de kliniek in*. Wanneer u ouder bent dan 12 jaar, dient u een mondkapje te dragen in de kliniek.

Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen.

Heeft u nog geen afspraak staan, maar wilt u meer informatie over onze wachttijden?  Ook in coronatijd doen wij alles om u zo veilig mogelijk in de kliniek te ontvangen en onze wachttijden kort te houden. We heten u van harte welkom.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze corona pagina.

 - Banners - untitled-design-3.png