Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

prof. dr. Folkert W. Asselbergs

Cardioloog
BIG-nummer: 89055419201
prof. dr. Folkert W. Asselbergs

Dokter Asselbergs studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Vervolgens is dokter Asselbergs gepromoveerd aan de Universiteit van Groningen met zijn onderzoek naar de preventie van cardiovasculaire ziekten middels vroegtijdige medicamenteuze behandeling en heeft hij de opleiding tot klinisch farmacoloog succesvol afgerond.Lees meer

Na zijn promotie is dokter Asselbergs als cardioloog in opleiding begonnen bij het Universitaire Medisch Centrum Groningen en gedurende die periode heeft hij eveneens een postdoctoraal fellowship gevolgd aan de Harvard en Dartmouth universiteit in de Verenigde Staten waar hij zich verdiept heeft in de genetica van hart- en vaatziekten.

Vervolgens is dokter Asselbergs als cardioloog aan de slag gegaan in het Universitair Medisch Centrum in Utrecht met als deelspecialisatie de diagnostiek en behandeling van CardiogeneticaErfelijke Hartziekten. Sinds februari 2012 is dokter Asselbergs werkzaam bij Bergman Clinics als cardioloog in Bilthoven op de polikliniek Erfelijke Hartziekten.

Sinds 2015 is hij hoogleraar Cardiovasculaire Genetica aan de Universiteit Utrecht en daarnaast heeft hij een part-time aanstelling bij University College London als hoogleraar Precision Medicine in Cardiovascular Disease. Hij heeft inmiddels meer dan 300 wetenschappelijke artikelen gepubliceerd en zijn werk wordt gesubsidieerd door de Nederlandse Hartstichting, ZonMW, British Heart Foundation, EU Seventh Framework Programme (FP7), IMI en H2020, National Institutes of Health (NIH), National Institute for Health Research (NIHR), ERA-CVD en leDucq stichting.

Alle behandelingen
 
Zoek op lichaamsdeel
 
Bergman Clinics

 

 

Bergman Clinics

De vraag naar medische zorg bij Bergman Clinics stijgt de laatste maanden sterk en harder dan eerder voorzien. Daardoor kunnen telefonische wachttijden op sommige momenten langer zijn dan u van ons gewend bent.

Graag attenderen we u erop dat bellen vaak niet noodzakelijk is of niet de snelste manier om uw vraag beantwoord te krijgen. We helpen u graag ook op andere manieren. Bekijk de opties hier

Bent u onder behandeling bij Bergman Clinics en heeft u een spoedvraag, bijvoorbeeld over klachten na een ingreep dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 088 9000 567.

We doen ons uiterste best om u zo snel mogelijk te woord te staan.