prof. dr. Folkert W. Asselbergs

prof. dr. Folkert W. Asselbergs

BIG-nummer: 89055419201

Dokter Asselbergs studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Vervolgens is dokter Asselbergs gepromoveerd aan de Universiteit van Groningen met zijn onderzoek naar de preventie van cardiovasculaire ziekten middels vroegtijdige medicamenteuze behandeling en heeft hij de opleiding tot klinisch farmacoloog succesvol afgerond.
Na zijn promotie is dokter Asselbergs als cardioloog in opleiding begonnen bij het Universitaire Medisch Centrum Groningen en gedurende die periode heeft hij eveneens een postdoctoraal fellowship gevolgd aan de Harvard en Dartmouth universiteit in de Verenigde Staten waar hij zich verdiept heeft in de genetica van hart- en vaatziekten. Vervolgens is dokter Asselbergs als cardioloog aan de slag gegaan in het Universitair Medisch Centrum in Utrecht met als deelspecialisatie de diagnostiek en behandeling van CardiogeneticaErfelijke Hartziekten. Sinds februari 2012 is dokter Asselbergs werkzaam bij Bergman Clinics als cardioloog in Bilthoven op de polikliniek Erfelijke Hartziekten. Sinds 2015 is hij hoogleraar Cardiovasculaire Genetica aan de Universiteit Utrecht en daarnaast heeft hij een part-time aanstelling bij University College London als hoogleraar Precision Medicine in Cardiovascular Disease. Hij heeft inmiddels meer dan 300 wetenschappelijke artikelen gepubliceerd en zijn werk wordt gesubsidieerd door de Nederlandse Hartstichting, ZonMW, British Heart Foundation, EU Seventh Framework Programme (FP7), IMI en H2020, National Institutes of Health (NIH), National Institute for Health Research (NIHR), ERA-CVD en leDucq stichting. 

Filter op categorie
UiterlijkUiterlijk
OgenOgen
BewegenBewegen

VrouwVrouw
HartHart
Huid & VatenHuid & Vaten

Maag & DarmMaag & Darm
Alle divisies
Alle divisies

Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Vanaf 1 december zijn nieuwe maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Uw afspraak bij Bergman Clinics blijft gewoon staan. U mag alleen geen begeleider meenemen de kliniek in*. Wanneer u ouder bent dan 12 jaar, dient u een mondkapje te dragen in de kliniek.

Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen.

Heeft u nog geen afspraak staan, maar wilt u meer informatie over onze wachttijden?  Ook in coronatijd doen wij alles om u zo veilig mogelijk in de kliniek te ontvangen en onze wachttijden kort te houden. We heten u van harte welkom.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze corona pagina.

 - Banners - untitled-design-3.png