Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

prof. dr. Folkert W. Asselbergs

Cardioloog
BIG-nummer: 89055419201
prof. dr. Folkert W. Asselbergs

Dokter Asselbergs studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Vervolgens is dokter Asselbergs gepromoveerd aan de Universiteit van Groningen met zijn onderzoek naar de preventie van cardiovasculaire ziekten middels vroegtijdige medicamenteuze behandeling en heeft hij de opleiding tot klinisch farmacoloog succesvol afgerond.Lees meer

Na zijn promotie is dokter Asselbergs als cardioloog in opleiding begonnen bij het Universitaire Medisch Centrum Groningen en gedurende die periode heeft hij eveneens een postdoctoraal fellowship gevolgd aan de Harvard en Dartmouth universiteit in de Verenigde Staten waar hij zich verdiept heeft in de genetica van hart- en vaatziekten. Vervolgens is dokter Asselbergs als cardioloog aan de slag gegaan in het Universitair Medisch Centrum in Utrecht met als deelspecialisatie de diagnostiek en behandeling van CardiogeneticaErfelijke Hartziekten. Sinds februari 2012 is dokter Asselbergs werkzaam bij Bergman Clinics als cardioloog in Bilthoven op de polikliniek Erfelijke Hartziekten. Sinds 2015 is hij hoogleraar Cardiovasculaire Genetica aan de Universiteit Utrecht en daarnaast heeft hij een part-time aanstelling bij University College London als hoogleraar Precision Medicine in Cardiovascular Disease. Hij heeft inmiddels meer dan 300 wetenschappelijke artikelen gepubliceerd en zijn werk wordt gesubsidieerd door de Nederlandse Hartstichting, ZonMW, British Heart Foundation, EU Seventh Framework Programme (FP7), IMI en H2020, National Institutes of Health (NIH), National Institute for Health Research (NIHR), ERA-CVD en leDucq stichting.

Alle behandelingen
 
Zoek op lichaamsdeel
 
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • U bent welkom voor alle zorg die u van ons gewend bent. We treffen alle maatregelen om u veilig in de kliniek te ontvangen.
  • In de kliniek mag u geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.

Let op!
Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.