Assisteer mij
Assisteer mij
Karina Ruizendaal-Heek

Karina Ruizendaal-Heek

Naast artsen en verpleegkundigen zijn er bij Bergman Clinics een aantal Physician Assistants in dienst. Een Physician Assistant (PA) is een relatief nieuwe functie in de gezondheidszorg. De PA werkt onder supervisie van de medisch specialisten en biedt professionele medische zorg. De PA bij Bergman Clinics | Bewegen haalt een aantal taken uit handen van de orthopedisch chirurgen, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden.

Een PA neemt voornamelijk routinematige taken van de orthopedisch chirurgen binnen de kliniek over, maar biedt net als de orthopedisch chirurg professionele zorg aan. Het beroep is in het leven geroepen binnen de gezondheidszorg om efficiënter en zonder kwaliteitsverlies te kunnen werken.

Wanneer krijgt u met een PA te maken?
Bij Bergman Clinics | Bewegen  betekent dit dat de PA orthopedie gerelateerde medische taken uitvoert, onder supervisie van de behandelend orthopedisch chirurg. Bij Bergman Clinics houdt dit bijvoorbeeld in dat u op spreekuur komt bij de PA, of dat de PA vast lichamelijk onderzoek doet of u medicatie voorschrijft. Daarnaast assisteert de PA ook op de OK, loopt visites op de verpleegafdeling en houdt zich bezig met de controle na de OK. De PA en de orthopedisch chirurg werken altijd in overleg.

Even voorstellen
Karina Ruizendaal-Heek is na het afronden van haar HAVO diploma gestart met de opleiding operatie assistent aan de Amstel Academie in Amsterdam. Na het succesvol afronden van deze opleiding besluit zij versneld haar VWO diploma te behalen om haar ambities binnen de medische sector te verwezenlijken.

Nadat ook dit diploma binnen is, startte Karina met de studie geneeskunde aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Door het missen van de medische beroepspraktijk heeft zij besloten over te stappen naar de master Physician Assistant. Deze master heeft zij in februari 2014 afgerond en Karina is nu werkzaam als Physician Assistant bij de Kliniek voor Bewegingszorg in Naarden.

 

 

 


Gespecialiseerd in


Filter op categorie
UiterlijkUiterlijk
OgenOgen
BewegenBewegen

VrouwVrouw
HartHart
Huid & VatenHuid & Vaten

Maag & DarmMaag & Darm
Alle divisies
Alle divisies

Informatie aanvraag
Contact opnemen
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • U bent welkom voor alle zorg die u van ons gewend bent. We treffen alle maatregelen om u veilig in de kliniek te ontvangen.
  • In de kliniek mag u geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.

Let op!
Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.