Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

prof. dr. Paul Fockens

MDL-arts
prof. dr. Paul Fockens

Professor Paul Fockens studeerde geneeskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. De specialisatie Interne Geneeskunde volgde hij in het St. Elizabeth ziekenhuis Tilburg en het AMC. Sinds 1989 is hij verbonden aan het Academisch Medisch Centrum Amsterdam. Hij registreerde zich in 1992 als maag-darm-leverarts. In 1996 promoveerde hij op het proefschrift: ‘Clinical Impact of Endosonography‘.

 

Lees meer

Momenteel is professor Fockens hoofd van de afdeling Maag-, Darm- en Leverziekten in het Academisch Medisch Centrum Amsterdam. Daarnaast is hij werkzaam bij de Kliniek voor Inwendige Zorg van Bergman Clinics in Amsterdam (voorheen Procolo). Professor Fockens werkt tevens bij het Gastro-Intestinaal Oncologisch Centrum Amsterdam (GIOCA).

Zijn aandachtsgebied is geavanceerde therapeutische endoscopie. Hij richt zich hierbij voornamelijk op colectorale (dikke darm) kanker en beeldvorming en therapie van de gal en alvleesklier. Onderzoek dat hij op dit gebied doet, is zowel klinisch als fundamenteel.


Nevenactiviteiten

Professor Fockens is past-president van de Europese Vereniging voor Gastrointestinale Endoscopie (ESGE) en bestuurslid van de UEG die jaarlijkse het grote Europese MDL-congres organiseert met ongeveer 14000 deelnemers. Verder is hij voorzitter van de EPGS die nascholingen op MDL-gebied in het AMC organiseert. Vanuit deze functie organiseert hij:

- Een jaarlijks EUS congres, (18de bijeenkomst in juni 2015)
- Amsterdam Live Endoscopy (sinds 2008), een programma met onder andere live endoscopie en lezingen, jaarlijks meer dan 500 deelnemers (www.amsterdamendoscopy.com).


Professor Fockens heeft ruim 200 wetenschappelijke publicaties op zijn naam staan.

Alle behandelingen
 
Zoek op lichaamsdeel
 
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Ook bij Bergman Clinics, Bey by Bergman Clinics en Memira hebben wij maatregelen getroffen. Hier leest u welke maatregelen dit zijn. 

 

 

Bergman Clinics

 

De vraag naar medische zorg bij Bergman Clinics stijgt de laatste maanden sterk en harder dan eerder voorzien. Daardoor kunnen telefonische wachttijden op sommige momenten langer zijn dan u van ons gewend bent.

Graag attenderen we u erop dat bellen vaak niet noodzakelijk is of niet de snelste manier om uw vraag beantwoord te krijgen. We helpen u graag ook op andere manieren. Bekijk de opties hier. 

We doen ons uiterste best om u zo snel mogelijk te woord te staan.