prof. dr. Paul Fockens

prof. dr. Paul Fockens

Professor Paul Fockens studeerde geneeskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. De specialisatie Interne Geneeskunde volgde hij in het St. Elizabeth ziekenhuis Tilburg en het AMC. Sinds 1989 is hij verbonden aan het Academisch Medisch Centrum Amsterdam. Hij registreerde zich in 1992 als maag-darm-leverarts. In 1996 promoveerde hij op het proefschrift: ‘Clinical Impact of Endosonography‘.

Momenteel is professor Fockens hoofd van de afdeling Maag-, Darm- en Leverziekten in het Academisch Medisch Centrum Amsterdam. Daarnaast is hij werkzaam bij de Kliniek voor Inwendige Zorg van Bergman Clinics in Amsterdam (voorheen Procolo). Professor Fockens werkt tevens bij het Gastro-Intestinaal Oncologisch Centrum Amsterdam (GIOCA).

Zijn aandachtsgebied is geavanceerde therapeutische endoscopie. Hij richt zich hierbij voornamelijk op colectorale (dikke darm) kanker en beeldvorming en therapie van de gal en alvleesklier. Onderzoek dat hij op dit gebied doet, is zowel klinisch als fundamenteel.


Nevenactiviteiten
Professor Fockens is past-president van de Europese Vereniging voor Gastrointestinale Endoscopie (ESGE) en bestuurslid van de UEG die jaarlijkse het grote Europese MDL-congres organiseert met ongeveer 14000 deelnemers. Verder is hij voorzitter van de EPGS die nascholingen op MDL-gebied in het AMC organiseert. Vanuit deze functie organiseert hij:

- Een jaarlijks EUS congres, (18de bijeenkomst in juni 2015)
- Amsterdam Live Endoscopy (sinds 2008), een programma met onder andere live endoscopie en lezingen, jaarlijks meer dan 500 deelnemers (www.amsterdamendoscopy.com).


Professor Fockens heeft ruim 200 wetenschappelijke publicaties op zijn naam staan.

Filter op categorie
UiterlijkUiterlijk
OgenOgen
BewegenBewegen

VrouwVrouw
HartHart
Huid & VatenHuid & Vaten

Maag & DarmMaag & Darm
Alle divisies
Alle divisies

Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Van 15 december t/m 9 februari zijn nieuwe maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • Heeft u een afspraak voor verzekerde zorg of cosmetische chirurgie, dan blijft uw afspraak gewoon staan. U hoeft geen contact met ons op te nemen. Bij eventuele wijzingen van uw afspraak nemen wij contact met u op.
  • In de kliniek mag u alleen geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.
  • Heeft u een afspraak voor een onverzekerde huidbehandeling en/of een behandeling met injectables, dan wordt uw afspraak verplaatst. Wij bellen u voor een nieuwe afspraak. U hoeft niet zelf te bellen.
  • Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.

Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen.