drs. Marleen de Lange

Gynaecoloog
BIG-nummer: 19061124301
drs. Marleen de Lange

Marleen de Lange (1977) volgde haar studie Geneeskunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Na het behalen van haar artsexamen in 2003 werkte zij als art Obstetrie en Gynaecologie in Ziekenhuis Amstelland, Amstelveen en in het Spaarne Ziekenhuis Hoofddorp.

Lees meer

In 2006 is dokter De Lange begonnen met de specialisatie tot Gynaecoloog binnen een Europees samenwerkingsverband tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Dit bestond uit 3 jaar opleiding in het Medisch Spectrum Twente te Enschede, gevolgd door drie jaar opleiding in het Birmingham Women’s Hospital Foundation Trust. Tijdens het tweede deel van haar opleiding slaagde zij voor het lidmaatschapsexamen van de Royal College of Obstetricians and Gynaecologists en werd daarmee lid van dit College.

Specialisaties

Na haar opleiding tot gynaecoloog startte zij in 2012 in het AMC met een fellowship (subspecialisatie) ‘Abnormaal uterien bloedverlies‘. Hiermee specialiseerde zij zich in alle aspecten van diagnostiek en behandeling van abnormaal bloedverlies, met specifieke interesse in myomen (vleesbomen). Als gynaecoloog is zij werkzaam in het AMC en bij Bergman Clinics | Vrouw in Amsterdam, met abnormaal bloedverlies als aandachtsgebied. Daarnaast is zij bezig met wetenschappelijk onderzoek rondom dit onderwerp.

Beroepsverenigingen 

De Lange is lid van de Werkgroep Gynaecologische Endoscopie, de Nederlandse Vereniging van Obstetrie en Gynaecologie en de Royal College of Obstetricians and Gynaecologists.

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing! Onze excuses voor het ongemak.