Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

drs. Niels Baas

Orthopedisch chirurg
BIG-nummer: 29044744001
drs. Niels Baas

Dokter Niels Baas volgde zijn studie Geneeskunde vanaf 1987 aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na voltooiing van zijn artsexamen startte hij zijn opleiding tot orthopedisch chirurg in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam onder leiding van Prof. Dr. J. van der Eijken en later Dr. J.W. Willems. Hier ontstond reeds zijn speciale belangstelling voor het kniegewricht.

 

 

 

Lees meer

Van 2004 tot 2009 werkte hij als orthopedisch chirurg in het Flevoziekenhuis te Almere, met als aandachtsgebieden knie en schouder. In 2009 stapte hij over naar het Hagaziekenhuis om als fulltime kniechirurg samen te werken met zijn tevens gesubspecialiseerde collega’s. Sinds juli 2017 werkt dokter Baas bij Bergman Clinics in Rijswijk.

Innovatie staat naast solide patiëntenzorg bij dokter Baas hoog in het vaandel. Dit blijkt onder meer door participatie in klinisch onderzoek naar het hechten van acute kruisband rupturen en de (door)ontwikkeling van een bewezen type knieprothese.

Website

www.orthopedieteam.nl

Lidmaatschappen

  • Nederlandse Orthopaedische Vereniging (NOV)
  • Nederlandse Vereniging voor Arthroscopie (NVA)
  • Werkgroep Knie van de NOV
  • American Association for Orthopaedic Surgeons (AAOS)
  • Nederlandse Vereniging van Traumatologie (NVT)

Publicaties o.a.

  • Barbotage van een idiopathische calcificatie in het mediale collaterale ligament van de knie. Marnix J.N. Niggebrugge, Pol E. Huijsmans en Niels R.A. Baas Ned.Tijdschrift voor orthopedie, 2011
  • Cardiovascular effects of the novel potassium channel opener bimakalim in conscious pigs after myocardial infarction: a comparative study with nicorandil. van Woerkens LJ, Baas NR, van der Giessen WJ, Verdouw PD. Cardiovasc Drugs Ther. 1992 Aug;6(4):409-17.
Alle behandelingen
 
Zoek op lichaamsdeel
 
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • U bent welkom voor alle zorg die u van ons gewend bent. We treffen alle maatregelen om u veilig in de kliniek te ontvangen.
  • In de kliniek mag u geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.

Let op!
Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.