Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

drs. Andreas Thurkow

Gynaecoloog
BIG-nummer: 39024275601
drs. Andreas Thurkow

In mijn werk als Gynaecoloog ligt de focus steeds meer op de minimaal invasieve technieken in de gynaecologie, waarvoor inmiddels patiënten uit het hele land naar mij worden verwezen, vooral voor de moeilijkere gevallen. Minimaal invasieve behandeling betekent behandelen met zo min mogelijk belastend ingrijpen. Het is mijn passie om met zo min mogelijk belasting zo veel mogelijk te kunnen betekenen in de kwaliteit van leven van hen die ik behandel en te blijven zoeken naar nieuwe methoden om dat doel nog beter te bereiken.

Lees meer

Mijn vorige werkkring, het OLVG West was daardoor een echt Centre of Excellence geworden voor deze technieken, waarvoor ook buitenlandse collega's, al dan niet in cursusverband op de operatiekamer of behandelkamer mee konden kijken. Wat problematiek betreft ligt de nadruk op onder andere bloedingsproblemen, myomen, endometriose, anticonceptie.

De laatste tijd is de behandeling van vrouwen met problemen na Essure sterilisatie een belangrijk deel van mijn werk geworden. Met dr. Bas Veersema uit het UMCU behoor ik tot de gynaecologen met de meeste ervaring in het veilig verwijderen van Essure bij klachten (bijna 200 operaties) en inmiddels ook van achtergebleven fragmenten na eerder onvolledige verwijdering in andere centra. Wij hebben met andere ervaren “verwijderaars” in 2016 vele gynaecologen opgeleid om veiliger en effectiever te behandelen.

Sinds januari 2017 ben ik werkzaam bij Bergman Clinics | Vrouw en het AMC (Academisch Medisch Centrum). In deze centra hoop ik de eerder genoemde focus nog nadrukkelijker te kunnen ontwikkelen. De verwachting is dat deze klinieken een omgeving vormen die hiertoe alle mogelijkheden biedt.

Patiënten bij Bergman Clinics kunnen ervan verzekerd zijn behandeld te worden volgens de nieuwste technieken, óók wanneer geen operatie nodig is. Ik heb een passie voor het zoeken naar de best passende en minst belastende oplossing voor elke patiënt. Daarbij houd ik van uitdagingen, vooral ook op technisch gebied. Maar het allerbelangrijkste is de volle tevredenheid van de vrouwen die ik behandel. In dit kader kreeg ik in 2008 de Mednet prijs voor beste gynaecoloog en in 2012 een nominatie hiervoor van andere collega’s in het land die de vraag kregen voorgelegd aan wie zij hun dierbaren het liefst zouden toevertrouwen.

In 2014 ontving ik de COBRA Prijs. Deze prijs wordt tweejaarlijks toegekend aan een gynaecoloog die een uitmuntende bijdrage levert aan de ontwikkeling van de chirurgische kant van de gynaecologie. Ik kreeg deze prijs vanwege het feit dat ik mij al meer dan 30 jaar inzet voor de ontwikkeling van de gynaecologische endoscopie en minimaal invasieve chirurgie (vooral hysteroscopie en laparoscopie) en anderen hierin opleid, zowel specialisten in opleiding, als gynaecologen die al werkzaam zijn, zowel in Nederland als in het buitenland. Vele inmiddels zelf ook bekende Nederlandse gynaecologische endoscopisten hebben hun opleiding indertijd in mijn vorige ziekenhuis genoten, zodat inmiddels echt van een school gesproken kan worden.

website
www.thurkow.info

Ervaring en opleiding

2017 - heden: Gynaecoloog, Bergman Clinics Vrouwenzorg
2017 - heden: Gynaecoloog, Academisch Medisch Centrum (AMC) Amsterdam
1995 - 2016: Gynaecoloog, Sint Lucas Andreas Ziekenhuis/OLVG West
2013 - 2016: Gynaecoloog, Medisch Centrum Amstelveen, vervolgens MC Annatommie Amstelveen.
2002 - heden: Gynaecoloog, DC Klinieken Lairesse
2010 - heden: Eigenaar & Directeur, Thurkow Training & Consultancy
1989 - 1995 : Gynaecoloog, Sint Lucas Ziekenhuis
1987 -1989 : Gynaecoloog, AMC
1985 - 1987: Gynaecoloog, St. Elisabeth Ziekenhuis

Specialistische opleiding

1984 - 1985: Stichting Deventer Ziekenhuizen
1980 - 1984: Academisch Ziekenhuis Groningen (nu UMCG)

Aanvullende opleiding

2014: GCP examen
2001: Certificaat stralingshygiëne voor medici niveau 4A

Alle behandelingen
 
Zoek op lichaamsdeel
 
Bergman Clinics

 

 

Bergman Clinics

De vraag naar medische zorg bij Bergman Clinics stijgt de laatste maanden sterk en harder dan eerder voorzien. Daardoor kunnen telefonische wachttijden op sommige momenten langer zijn dan u van ons gewend bent.

Graag attenderen we u erop dat bellen vaak niet noodzakelijk is of niet de snelste manier om uw vraag beantwoord te krijgen. We helpen u graag ook op andere manieren. Bekijk de opties hier

Bent u onder behandeling bij Bergman Clinics en heeft u een spoedvraag, bijvoorbeeld over klachten na een ingreep dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 088 9000 567.

We doen ons uiterste best om u zo snel mogelijk te woord te staan.