drs. Julius Wolkenfelt

Orthopedisch chirurg
BIG-nummer: 49059274101
Zorgkaart Nederland Klantwaardering Julius Wolkenfelt
9.6
drs. Julius Wolkenfelt

Julius Wolkenfelt (1974) is sinds 2009 orthopedisch chirurg. 

Dokter Wolkenfelt heeft zijn studie geneeskunde voltooid aan de Rijksuniversiteit Leiden. Aansluitend heeft hij zijn opleiding tot orthopedisch chirurg in Leiden en Delft gevolgd. Hij heeft zich aan het einde van zijn opleiding in de St. Maartenskliniek in Nijmegen en als fellow in Seattle, U.S.A. initieel gespecialiseerd in voetchirurgie. Hij heeft zich sinds 2007 toegelegd op heupchirurgie via de voorste techniek (voorste benadering).

Lees meer

Dokter Wolkenfelt is een van de grote voorstanders van de voortste techniek en hij geeft hiervoor trainingen in binnen-en buitenland. Er zijn meerdere studies gaande om het belang van deze ingreep meer gestalte te geven.

Kwalitatief onevenaarbaar

“In Nederland is er een niet aflatende roep vanuit patiënten voor verregaande differentiatie van specialisten, er is geen behoefte meer aan alleskunners die alles een beetje doen", vertelt hij. “Mijn adagium is dan ook: wie begint als alles voor iedereen, eindigt als niets voor niemand.“
“Bergman Clinics is voor heupvervangingen kwalitatief onevenaarbaar en onvergelijkbaar; nergens anders kunnen heupchirurgen zich zo focussen op heupvervangingen. Voor mijn patiënten betekent dit dat de operatie goed planbaar is, zonder noemenswaardige wachtlijst.”

Nevenactiviteiten

Julius is lid van de advisory board van MDlinking.com en zit in het bestuur van de Commissie Invaliditeit en Arbeidsongeschiktheid, een onderdeel van de Nederlandse Orthopaedische Vereniging (NOV). Ook heeft hij een registratie als orthopedisch chirurg-traumatoloog en is lid van de Dutch Orthopedic Foot and Ankle Association (DOFAA). Hiernaast is hij adviseur voor Ksyos telemedicine voor digitale orthopedie.

Zorgkaart Nederland Klantwaardering Julius Wolkenfelt
9.6
Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!