Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

drs. Johan Santosa

Anesthesioloog
BIG-nummer: 19066247301
drs. Johan Santosa

Na zijn artsexamen (2006) en specialisatie tot anesthesioloog (2013) in het RadboudUMC te Nijmegen is dokter Johan Santosa 1 jaar staflid geweest in het UMCU. Naast ervaring binnen de anesthesiologische zorg bij hoog-complexe chirurgie die hij daar heeft opgedaan is hij tevens veel in het Centraal Militair Hospitaal werkzaam geweest. Door het palet aan ingrepen aldaar heeft hij veel ervaring kunnen opdoen in echogeleide regionale anesthesie. Daarna is hij als anesthesioloog toegetreden tot de maatschap Anesthesiologie en Pijnbestrijding in het toenmalige Vlietlandziekenhuis te Schiedam.

 

Lees meer

Het ziekenhuis is in 2016 gefuseerd met het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam tot Franciscus Gasthuis & Vlietland, waarna de vakgroepen anesthesiologie van beide ziekenhuizen als eerste vakgroep in het nieuwe ziekenhuis waren gefuseerd. Daarbij ging hij deel uitmaken van dezelfde vakgroep als drs. Peter van Aggelen, die nu ook werkzaam is als anesthesioloog binnen Bergman Clinics.

De focus van dokter Santosa lag onder andere op:
- de bijzonder lastige luchtwegproblematiek
- bijdragen aan het verder ontwikkelen van Enhanced Recovery After Surgery
- het gebruik van spierverslapping in de anesthesiologie

Daarnaast was hij binnen zijn vakgroep actief in de anesthesiologie bij kleinere praktijken zoals gespecialiseerde kindertandheelkunde en zelfstandige behandelcentra.

Door de komst van de nieuwe kliniek in Hilversum kreeg hij de kans om deel uit te maken van een vaste groep van anesthesiologen binnen Bergman Clinics.

Alle behandelingen
 
Zoek op lichaamsdeel
 
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • U bent welkom voor alle zorg die u van ons gewend bent. We treffen alle maatregelen om u veilig in de kliniek te ontvangen.
  • In de kliniek mag u geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.

Let op!
Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.