drs. Johan Santosa

Anesthesioloog
BIG-nummer: 19066247301
drs. Johan Santosa

Na zijn artsexamen (2006) en specialisatie tot anesthesioloog (2013) in het RadboudUMC te Nijmegen is dokter Johan Santosa 1 jaar staflid geweest in het UMCU. Naast ervaring binnen de anesthesiologische zorg bij hoog-complexe chirurgie die hij daar heeft opgedaan is hij tevens veel in het Centraal Militair Hospitaal werkzaam geweest. Door het palet aan ingrepen aldaar heeft hij veel ervaring kunnen opdoen in echogeleide regionale anesthesie. Daarna is hij als anesthesioloog toegetreden tot de maatschap Anesthesiologie en Pijnbestrijding in het toenmalige Vlietlandziekenhuis te Schiedam.

 

Lees meer

Het ziekenhuis is in 2016 gefuseerd met het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam tot Franciscus Gasthuis & Vlietland, waarna de vakgroepen anesthesiologie van beide ziekenhuizen als eerste vakgroep in het nieuwe ziekenhuis waren gefuseerd. Daarbij ging hij deel uitmaken van dezelfde vakgroep als drs. Peter van Aggelen, die nu ook werkzaam is als anesthesioloog binnen Bergman Clinics.

De focus van dokter Santosa lag onder andere op:

  • de bijzonder lastige luchtwegproblematiek;
  • bijdragen aan het verder ontwikkelen van Enhanced Recovery After Surgery;
  • het gebruik van spierverslapping in de anesthesiologie.

Daarnaast was hij binnen zijn vakgroep actief in de anesthesiologie bij kleinere praktijken zoals gespecialiseerde kindertandheelkunde en zelfstandige behandelcentra.

Door de komst van de nieuwe kliniek in Hilversum kreeg hij de kans om deel uit te maken van een vaste groep van anesthesiologen binnen Bergman Clinics.

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing! Onze excuses voor het ongemak.