Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

dr. Monica Boot-Bloemen

Dermatoloog
BIG-nummer: 19908612601
Zorgkaart Nederland Klantwaardering Monica Boot-Bloemen
9.1
dr. Monica Boot-Bloemen

“Dermatologie is een uitdagend en belangrijk vakgebied, de huid is ons grootste en meest zichtbare orgaan. Goed contact met elke patient is essentieel voor elke behandeling. Als Dermatoloog kom ik veel uiteenlopende mensen tegen, waardoor elke dag bijzonder is!”

Dr. Boot-Bloemen studeerde geneeskunde aan de Universiteit Utrecht, waar zij in 2007 het artsexamen behaalde. Tijdens haar studie ontwikkelde zij een grote interesse voor de huid en het diverse vakgebied van de dermatologie.

Lees meer

Alvorens zich te specialiseren, begon zij na haar studie aan een promotietraject in het Brandwondencentrum Beverwijk en deed zij onder andere onderzoek naar wondgenezing en het gebruik van een kunsthuid. In 2011 promoveerde zij aan de Vrije Universiteit Amsterdam op het proefschrift ‘Artificial skin in burns’.

In dat jaar startte zij tevens haar specialisatie tot dermatoloog in het UMC Utrecht. "Ik heb tijdens mijn opleiding veel aandacht voor eczeem gehad, het UMCU is expert in de eczeem behandeling. Ik kan dus zeggen dat ik hierin goed ben opgeleid. Daarnaast heeft het ook mijn interesse om mensen met deze chronische ziekte te begeleiden."

Tijdens haar opleiding liep zij onder andere stage in Tergooi Ziekenhuizen Hilversum, het Antoniusziekenhuis (dermatochirurgie), het Leids Universitair Medisch Centrum (moedervlekken/melanomen) en ’s Lands Hospitaal in Paramaribo, Suriname.

Na haar specialisatie heeft Dr. Boot-Bloemen als dermatoloog gewerkt in het Spaarne Gasthuis en het Diakonnessenhuis Utrecht. Interesse gebieden zijn naast eczeem, onder meer de behandeling van huidkanker en vulvapathologie.

"Tijdens mijn studie Geneeskunde ontwikkelde ik naast de dermatologie ook interesse in het vakgebied gynaecologie. In mijn vorige baan had ik samen met de gynaecoloog een vulva poli. Het is bijzonder om mensen te kunnen helpen, ook in zo’n intiem gebied. Recent heb ik een interessante cursus vulvapathologie bijgewoond."

Zorgkaart Nederland Klantwaardering Monica Boot-Bloemen
9.1
Alle behandelingen
 
Zoek op lichaamsdeel
 
Bergman Clinics

 

 

Bergman Clinics

De vraag naar medische zorg bij Bergman Clinics stijgt de laatste maanden sterk en harder dan eerder voorzien. Daardoor kunnen telefonische wachttijden op sommige momenten langer zijn dan u van ons gewend bent.

Graag attenderen we u erop dat bellen vaak niet noodzakelijk is of niet de snelste manier om uw vraag beantwoord te krijgen. We helpen u graag ook op andere manieren. Bekijk de opties hier

Bent u onder behandeling bij Bergman Clinics en heeft u een spoedvraag, bijvoorbeeld over klachten na een ingreep dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 088 9000 567.

We doen ons uiterste best om u zo snel mogelijk te woord te staan.