dr. Monica Boot-Bloemen

Dermatoloog
BIG-nummer: 19908612601
Zorgkaart Nederland Klantwaardering Monica Boot-Bloemen
9.1
dr. Monica Boot-Bloemen

“Dermatologie is een uitdagend en belangrijk vakgebied, de huid is ons grootste en meest zichtbare orgaan. Goed contact met elke patient is essentieel voor elke behandeling. Als Dermatoloog kom ik veel uiteenlopende mensen tegen, waardoor elke dag bijzonder is!”

Dr. Boot-Bloemen studeerde geneeskunde aan de Universiteit Utrecht, waar zij in 2007 het artsexamen behaalde. Tijdens haar studie ontwikkelde zij een grote interesse voor de huid en het diverse vakgebied van de dermatologie.

Lees meer

Alvorens zich te specialiseren, begon zij na haar studie aan een promotietraject in het Brandwondencentrum Beverwijk en deed zij onder andere onderzoek naar wondgenezing en het gebruik van een kunsthuid. In 2011 promoveerde zij aan de Vrije Universiteit Amsterdam op het proefschrift ‘Artificial skin in burns’.

In dat jaar startte zij tevens haar specialisatie tot dermatoloog in het UMC Utrecht. "Ik heb tijdens mijn opleiding veel aandacht voor eczeem gehad, het UMCU is expert in de eczeem behandeling. Ik kan dus zeggen dat ik hierin goed ben opgeleid. Daarnaast heeft het ook mijn interesse om mensen met deze chronische ziekte te begeleiden."

Tijdens haar opleiding liep zij onder andere stage in Tergooi Ziekenhuizen Hilversum, het Antoniusziekenhuis (dermatochirurgie), het Leids Universitair Medisch Centrum (moedervlekken/melanomen) en ’s Lands Hospitaal in Paramaribo, Suriname.

Na haar specialisatie heeft Dr. Boot-Bloemen als dermatoloog gewerkt in het Spaarne Gasthuis en het Diakonnessenhuis Utrecht. Interesse gebieden zijn naast eczeem, onder meer de behandeling van huidkanker en vulvapathologie.

"Tijdens mijn studie Geneeskunde ontwikkelde ik naast de dermatologie ook interesse in het vakgebied gynaecologie. In mijn vorige baan had ik samen met de gynaecoloog een vulva poli. Het is bijzonder om mensen te kunnen helpen, ook in zo’n intiem gebied. Recent heb ik een interessante cursus vulvapathologie bijgewoond."

Zorgkaart Nederland Klantwaardering Monica Boot-Bloemen
9.1
Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Beste cliënten, i.v.m. de aangescherpte Corona-maatregelen worden van maandag 20 december t/m vrijdag 14 januari geen nieuwe afspraken voor injectable-behandelingen & huidtherapie ingepland.
Wanneer u al een afspraak hiervoor heeft in deze periode wordt u gebeld om deze in overleg te verplaatsen. De afspraken voor alle andere behandelingen gaan door. 

 

Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!