dr. Monica Boot-Bloemen

dr. Monica Boot-Bloemen

BIG-nummer: 19908612601

“Dermatologie is een uitdagend en belangrijk vakgebied, de huid is ons grootste en meest zichtbare orgaan. Goed contact met elke patient is essentieel voor elke behandeling. Als dermatoloog kom ik veel uiteenlopende mensen tegen, waardoor elke dag bijzonder is!”

Dr. Boot-Bloemen studeerde geneeskunde aan de Universiteit Utrecht, waar zij in 2007 het artsexamen behaalde. Tijdens haar studie ontwikkelde zij een grote interesse voor de huid en het diverse vakgebied van de dermatologie.

Alvorens zich te specialiseren, begon zij na haar studie aan een promotietraject in het Brandwondencentrum Beverwijk en deed zij onder andere onderzoek naar wondgenezing en het gebruik van een kunsthuid. In 2011 promoveerde zij aan de Vrije Universiteit Amsterdam op het proefschrift ‘Artificial skin in burns’.

In dat jaar startte zij tevens haar specialisatie tot dermatoloog in het UMC Utrecht. "Ik heb tijdens mijn opleiding veel aandacht voor eczeem gehad, het UMCU is expert in de eczeem behandeling. Ik kan dus zeggen dat ik hierin goed ben opgeleid. Daarnaast heeft het ook mijn interesse om mensen met deze chronische ziekte te begeleiden."

Tijdens haar opleiding liep zij onder andere stage in Tergooi Ziekenhuizen Hilversum, het Antoniusziekenhuis (dermatochirurgie), het Leids Universitair Medisch Centrum (moedervlekken/melanomen) en ’s Lands Hospitaal in Paramaribo, Suriname.

Na haar specialisatie heeft Dr. Boot-Bloemen als dermatoloog gewerkt in het Spaarne Gasthuis en het Diakonnessenhuis Utrecht. Interesse gebieden zijn naast eczeem, onder meer de behandeling van huidkanker en vulvapathologie.

"Tijdens mijn studie geneeskunde ontwikkelde ik naast de dermatologie ook interesse in het vakgebied gynaecologie. In mijn vorige baan had ik samen met de gynaecoloog een vulva poli. Het is bijzonder om mensen te kunnen helpen, ook in zo’n intiem gebied. Recent heb ik een interessante cursus vulvapathologie bijgewoond."

Filter op categorie
UiterlijkUiterlijk
OgenOgen
BewegenBewegen

VrouwVrouw
HartHart
Huid & VatenHuid & Vaten

Maag & DarmMaag & Darm
Alle divisies
Alle divisies

Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Vanaf 1 december zijn nieuwe maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Uw afspraak bij Bergman Clinics blijft gewoon staan. U mag alleen geen begeleider meenemen de kliniek in*. Wanneer u ouder bent dan 12 jaar, dient u een mondkapje te dragen in de kliniek.

Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen.

Heeft u nog geen afspraak staan, maar wilt u meer informatie over onze wachttijden?  Ook in coronatijd doen wij alles om u zo veilig mogelijk in de kliniek te ontvangen en onze wachttijden kort te houden. We heten u van harte welkom.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze corona pagina.

 - Banners - untitled-design-3.png