Bel voor informatie 088 9000 500 (lokaal tarief)
Verwijzers Mijn Bergman Clinics
Tekst a| A       Contrast +| --
GA TERUG
Medisch Specialisten
Ga terug
Informatie aanvraag Bel mij terug

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

drs. H.G. Bruining

drs. H.G. Bruining

BIG-nummer: 29048568201

"Het beeld wat je uitstraalt, of dat nou voor de spiegel (naar jezelf) is of naar een ander, krijg je ook weer terug. Als dat negatieve feedback geeft, omdat je onder de eczeem of psoriasisplekken zit, donkere wallen onder je ogen hebt, een ingevallen gezicht hebt of een diepe (boze) fronsrimpel hebt, dan ga je je vanzelf voelen naar de gespiegelde uitstraling. Met een beetje fantasie kun je hierin een link maken naar het werk wat ik doen. Mijn doel is dat patiënten weer gaan stralen. Dat kan bij chronische huidaandoening soms een lang traject zijn, waarin zowel arts al patiënt geduld moeten hebben"

"Omdat ik graag met mensen werk en handvaardig bezig wil zijn (en niet achter een buro wil zitten), ben ik in 1989 geneeskunde gaan studeren. Tandheelkunde was ook een optie, alleen de hele dag boven een open mond hangen die niet terug praat trok mij minder aan. Tijdens mijn studie heb ik een bijbaan gehad bij Bio Implant Services, een dochterorganisatie van Eurotransplant, die zorg draagt voor weefseltransplantaties. Dat was de manier om me als student al bezig te kunnen houden met chirurgische ingrepen."

Na het artsexamen in 1998, heeft Drs. Bruining de opleiding tot duikerarts bij de Koninklijke Marine gedaan. In de avonduren werkte hij op de Eerste Hulp van het Gemini Ziekenhuis in Den Helder, om daar meer ervaring en kennis op te doen in de acute geneeskunde. Op een schip ben je als enige verantwoordelijk voor de medische aspecten, dus alle ervaring was meegenomen! Het werk op de EH vond Drs. Bruining zo boeiend dat hij het ziekenhuis in wilde.

"Omdat ik heel graag met mijn handen werk, heb ik gekozen voor een specialisatie waarin ik mijn handvaardigheid kwijt kan. Na 2 jaar algemene chirurgie ben ik gaan werken bij Medisch Centrum Scheveningen (Drs. Schoemacher Klinieken) waar ik een ruim scala aan cosmetische chirurgische ervaringen opdeed. Hier is mijn interesse voor het cosmetische deel van de geneeskunde aangewakkerd. Vervolgens heb ik een jaar plastische chirurgie in Brabant gedaan, waar ik veel borstverkleiningen en ooglidcorrecties verrichtte. In 2004 ben ik begonnen aan de specialisatie tot dermatoloog op de Vrije Universiteit van Amsterdam. Tijdens mijn opleidingstraject bleef ik me in de avonduren en in de weekenden bezighouden met de cosmetische geneeskunde."

Drs. Bruining voelt zich aangetrokken tot een patiëntgerichte werkwijze. Zijn cosmetische achtergrond combineert heel goed met de dermatologie. Drs. Bruining: "Nagenoeg alle cosmetische ingrepen hebben betrekking op de huid, daarbij zijn heel veel huidaandoeningen cosmetisch storend voor een patiënt. Daardoor ben je als dermatoloog al snel ook bezig met de cosmetische kant van een ziekte. Daar komt bij dat de communicatie met de patiënt heel erg belangrijk is. Je moet goed boven tafel krijgen wat de patiënt wil bereiken en wat het verwachtingspatroon is en dat afstemmen met wat je als arts kan bieden. Je moet de zorgvraag dus goed afstemmen op hetgeen je kan betekenen en bereiken. Ook moet voor de patiënt duidelijk zijn wat hij of zij er voor over moet hebben. Daarnaast is jeuk een heel belangrijke klacht die veel impact op iemands leven heeft."

Informatie aanvraag Bel mij terug
Filter op categorie
UiterlijkUiterlijk
OgenOgen
BewegenBewegen

VrouwVrouw
HartHart
Huid & VatenHuid & Vaten

Maag & DarmMaag & Darm
Alle divisies
Alle divisies

Bel ons!
Bel voor informatie   088 9000 500
Wij bellen u

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.