Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

drs. Anna-Christa de Vries

Dermatoloog
Zorgkaart Nederland Klantwaardering Anna-Christa de Vries
6.3
drs. Anna-Christa de Vries

"De verscheidenheid aan huidaandoeningen, vaak niet volgens het boekje, patiënten van jong tot oud en allen een eigen beleving, maakt dit vak interessant. De uitdaging blijft om samen een juiste behandeling te zoeken die ook haalbaar is. Goede uitleg is daarbij essentieel."

Lees meer

Drs. de Vries heeft haar Geneeskunde opleiding gevolgd in het VUmc en is opgeleid tot Dermatoloog in het AMC. Voordat zij in opleiding tot Dermatoloog kwam, heeft Drs. de Vries een half jaar gewerkt op de Interne Geneeskunde van het Havenziekenhuis in Rotterdam.

Vervolgens is zij Arts-onderzoeker geweest op de afdeling Dermatologie in het AMC, waar zij onderzoek heeft gedaan naar psoriasis en de behandeling hiervan met biologicals. Er is een studie (PIECE-studie) opgezet waarbij de biologicals infliximab en etanercept met elkaar zijn vergeleken, en het effect hiervan op de huid en nagels zijn beoordeeld. Hierbij is ook de kwaliteit van leven en veiligheid vergeleken. Daarnaast heeft Drs. de Vries een Cochrane review geschreven naar de behandelingen van nagelpsoriasis.

"Dermatologie is een visueel vak, de huidaandoening is vaak zichtbaar en de impact hiervan op het dagelijks leven kan erg groot zijn. Wat je ziet is vaak wat je krijgt, echter soms zijn er onderliggende oorzaken en spelen psychische klachten mee. Dit moet dan ook samen behandeld worden. Een rol kunnen spelen in de behandeling van huidaandoeningen, om zo de klachten en impact op de kwaliteit van leven te verbeteren trekt mij aan in de dermatologie", vertelt ze.

Zorgkaart Nederland Klantwaardering Anna-Christa de Vries
6.3
Alle behandelingen
 
Zoek op lichaamsdeel
 
Bergman Clinics

 

 

Bergman Clinics

De vraag naar medische zorg bij Bergman Clinics stijgt de laatste maanden sterk en harder dan eerder voorzien. Daardoor kunnen telefonische wachttijden op sommige momenten langer zijn dan u van ons gewend bent.

Graag attenderen we u erop dat bellen vaak niet noodzakelijk is of niet de snelste manier om uw vraag beantwoord te krijgen. We helpen u graag ook op andere manieren. Bekijk de opties hier

Bent u onder behandeling bij Bergman Clinics en heeft u een spoedvraag, bijvoorbeeld over klachten na een ingreep dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 088 9000 567.

We doen ons uiterste best om u zo snel mogelijk te woord te staan.