dr. Nynke Meijer-de Vrieze

dr. Nynke Meijer-de Vrieze

BIG-nummer: 49912757101

“De dermatologie is een enorm allround vak, waarbij een stuk meer mogelijk is dan een aantal decennia geleden. De praktische kant, waaronder oncologische chirurgie en proctologie, in combinatie met chronische aandoeningen zoals eczeem en psoriasis maken iedere dag weer afwisselend. Er bestaan meer dan 3000 huidaandoeningen dus je komt altijd weer nieuwe dingen tegen, wat het werk erg interessant maakt.”

Dr. Meijer – de Vrieze studeerde geneeskunde aan het AMC. Tijdens de opleiding geneeskunde deed ze extra ervaring op in Suriname bij de afdeling chirurgie, nadien werkte ze bij de urologie in het VUmc. De chirurgische en klinische ervaring die ze daarbij opdeed kwam later goed van pas. Voordat ze begon met haar specialisatie tot dermatoloog in het UMC Utrecht werkte ze bij de GGD in Amsterdam waar ze ook haar proefschrift begon, deze werd in 2018 naast haar opleiding afgerond.

“Een van de leuke dingen als dermatoloog is dat je te maken hebt met patiënten van alle leeftijden. Kinderen, (jong) volwassenen en ouderen. Ieder met een eigen leven en een eigen verhaal. Ook al zijn de contacten vaak kort, patiënten vertrouwen je veel toe. En iedereen heeft 1 ding gemeen, een huidaandoening is vaak direct zichtbaar en heeft een grote impact. Ook al verwijder je maar een kleine moedervlek, een litteken heeft iemand voor het leven. Zowel medisch als cosmetisch streef ik bij chirurgische ingrepen altijd naar perfectie.”

Tijdens de specialisatie kwam Dr. Meijer – de Vrieze in aanraking met de proctologie en kwam ze erachter hoeveel je voor patiënten kan betekenen. Ze bekwaamde zich in de proctologie door het volgen van aanvullende nascholingen en ze promoveerde in die richting aan het AMC. Daarnaast heeft ze veel interesse in de oncologie en chirurgie en deed ze hierin extra ervaring op in o.a. het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis en door het volgen van diverse congressen.

“Mensen staan niet te springen om met klachten in het anorectale gebied naar de dokter te gaan. Het geeft veel voldoening om patiënten op hun gemak te stellen en met goede uitleg en zo nodig een ingreep van hun klachten af te helpen.”

Naast haar passie voor de dermatologie houdt ze van reizen, fotografie en voetbal. Ze is getrouwd en moeder van twee kinderen.

Filter op categorie
UiterlijkUiterlijk
OgenOgen
BewegenBewegen

VrouwVrouw
HartHart
Huid & VatenHuid & Vaten

Maag & DarmMaag & Darm
Alle divisies
Alle divisies

Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Vanaf 1 december zijn nieuwe maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Uw afspraak bij Bergman Clinics blijft gewoon staan. U mag alleen geen begeleider meenemen de kliniek in*. Wanneer u ouder bent dan 12 jaar, dient u een mondkapje te dragen in de kliniek.

Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen.

Heeft u nog geen afspraak staan, maar wilt u meer informatie over onze wachttijden?  Ook in coronatijd doen wij alles om u zo veilig mogelijk in de kliniek te ontvangen en onze wachttijden kort te houden. We heten u van harte welkom.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze corona pagina.

 - Banners - untitled-design-3.png