Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

drs. Kirsten Vogelaar

Dermatoloog
BIG-nummer: 19909717501
Zorgkaart Nederland Klantwaardering Kirsten Vogelaar
10
drs. Kirsten Vogelaar

'Ik houd van een laagdrempelig contact met mijn patiënten, waarbij eerlijkheid en humor een belangrijke rol spelen.'

Al vroeg tijdens haar middelbare school wist Drs. Vogelaar dat zij dokter wilde worden om ‘mensen beter te maken’. De teleurstelling was dan ook groot toen zij werd uitgeloot, dat jaar is zij psychologie gaan studeren in Amsterdam. Gelukkig kon zij een jaar later alsnog beginnen met geneeskunde aan het VU Medisch Centrum in Amsterdam, met als afstudeerprofiel ‘Kind en Jeugd'. Tijdens haar opleiding geneeskunde heeft Drs. Vogelaar vier maanden lang wetenschappelijk onderzoek in Suriname (Paramaribo) gedaan naar kinderen met astma en allergieën. Specialisatie tot dermatoloog heeft zij in het UMC Utrecht gedaan.

Lees meer

"Begin 2008 ben ik afgestudeerd als arts. Ik wilde niet direct gaan specialiseren, maar mezelf breed ontwikkelen als dokter. Daarom heb ik eerst ruim een jaar met heel veel plezier als arts-assistent bij de afdeling kindergeneeskunde gewerkt in Almere (Flevoziekenhuis) en daarna nog bijna een jaar op de Spoedeisende hulp. Ook heb ik nog gedurende drie maanden op de SOA poli bij de GGD in Amsterdam gewerkt. In 2011 ben ik begonnen in het UMC Utrecht, waar ik eerst een jaar coördinator was van het coschap Dermatologie en dus veel les gaf aan geneeskundestudenten en coassistenten. Nog steeds geef ik geregeld les/nascholing aan diverse zorgprofessionals."

Naast een degelijke basis als algemeen dermatoloog, richt Drs. Vogelaar zich graag op eczeem, de kinderdermatologie, chirurgie, moedervlekken en melanomen. Tijdens haar opleiding in het UMC utrecht, onder meer gespecialiseerd in eczeem, heeft zij zeer veel ervaring opgedaan met ernstig/moeilijk te behandelen eczeem bij zowel kinderen als volwassenen. Verder heeft zij, mede door haar ervaring bij de kindergeneeskunde, speciale interesse in de kinderdermatologie. Tijdens haar opleiding heeft zij nog extra keuzestages gedaan in de dermatochirurgie (Antoniusziekenhuis) en moedervlekken/melanomen (LUMC).

"Als Dermatoloog zie je veel verschillende patiënten op een dag, die gelukkig meestal relatief gezond zijn, maar wel heel veel hinder kunnen ondervinden van hun huidklachten. Ik vind het fijn om met een goede klinische blik vaak snel te kunnen zien wat het probleem is waar patiënten soms al lang mee rond lopen. Daarnaast zijn er soms ook echte puzzelpatienten wat het vak uitdagend houdt. Een aantal huidziekten zijn chronisch waardoor je een langdurige band op kunt bouwen met je patiënt. Naast veel kijken is dermatologie tegenwoordig ook een echt ‘doe-vak’, waar ik mijn interesse in de chirurgie goed kwijt kan. Een van de meest gehoorde zinnen is ‘Nu ik hier toch ben, kun je ook nog even kijken naar…..’ Dan vind ik het fijn dat je met snelle blik patiënten vaak gerust kunt stellen."

Zorgkaart Nederland Klantwaardering Kirsten Vogelaar
10.0
Alle behandelingen
 
Zoek op lichaamsdeel
 
Bergman Clinics

 

 

Bergman Clinics

De vraag naar medische zorg bij Bergman Clinics stijgt de laatste maanden sterk en harder dan eerder voorzien. Daardoor kunnen telefonische wachttijden op sommige momenten langer zijn dan u van ons gewend bent.

Graag attenderen we u erop dat bellen vaak niet noodzakelijk is of niet de snelste manier om uw vraag beantwoord te krijgen. We helpen u graag ook op andere manieren. Bekijk de opties hier

Bent u onder behandeling bij Bergman Clinics en heeft u een spoedvraag, bijvoorbeeld over klachten na een ingreep dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 088 9000 567.

We doen ons uiterste best om u zo snel mogelijk te woord te staan.