drs. Kirsten Vogelaar

drs. Kirsten Vogelaar

BIG-nummer: 19909717501

'Ik houd van een laagdrempelig contact met mijn patiënten, waarbij eerlijkheid en humor een belangrijke rol spelen.'

Al vroeg tijdens haar middelbare school wist Drs. Vogelaar dat zij dokter wilde worden om ‘mensen beter te maken’. De teleurstelling was dan ook groot toen zij werd uitgeloot, dat jaar is zij psychologie gaan studeren in Amsterdam. Gelukkig kon zij een jaar later alsnog beginnen met geneeskunde aan het VU Medisch Centrum in Amsterdam, met als afstudeerprofiel ‘Kind en Jeugd'. Tijdens haar opleiding geneeskunde heeft Drs. Vogelaar vier maanden lang wetenschappelijk onderzoek in Suriname (Paramaribo) gedaan naar kinderen met astma en allergieën. Specialisatie tot dermatoloog heeft zij in het UMC Utrecht gedaan.

"Begin 2008 ben ik afgestudeerd als arts. Ik wilde niet direct gaan specialiseren, maar mezelf breed ontwikkelen als dokter. Daarom heb ik eerst ruim een jaar met heel veel plezier als arts-assistent bij de afdeling kindergeneeskunde gewerkt in Almere (Flevoziekenhuis) en daarna nog bijna een jaar op de Spoedeisende hulp. Ook heb ik nog gedurende drie maanden op de SOA poli bij de GGD in Amsterdam gewerkt. In 2011 ben ik begonnen in het UMC Utrecht, waar ik eerst een jaar coördinator was van het coschap Dermatologie en dus veel les gaf aan geneeskundestudenten en coassistenten. Nog steeds geef ik geregeld les/nascholing aan diverse zorgprofessionals."

Naast een degelijke basis als algemeen dermatoloog, richt Drs. Vogelaar zich graag op eczeem, de kinderdermatologie, chirurgie, moedervlekken en melanomen. Tijdens haar opleiding in het UMC utrecht, onder meer gespecialiseerd in eczeem, heeft zij zeer veel ervaring opgedaan met ernstig/moeilijk te behandelen eczeem bij zowel kinderen als volwassenen. Verder heeft zij, mede door haar ervaring bij de kindergeneeskunde, speciale interesse in de kinderdermatologie. Tijdens haar opleiding heeft zij nog extra keuzestages gedaan in de dermatochirurgie (Antoniusziekenhuis) en moedervlekken/melanomen (LUMC).

"Als dermatoloog zie je veel verschillende patiënten op een dag, die gelukkig meestal relatief gezond zijn, maar wel heel veel hinder kunnen ondervinden van hun huidklachten. Ik vind het fijn om met een goede klinische blik vaak snel te kunnen zien wat het probleem is waar patiënten soms al lang mee rond lopen. Daarnaast zijn er soms ook echte puzzelpatienten wat het vak uitdagend houdt. Een aantal huidziekten zijn chronisch waardoor je een langdurige band op kunt bouwen met je patiënt. Naast veel kijken is dermatologie tegenwoordig ook een echt ‘doe-vak’, waar ik mijn interesse in de chirurgie goed kwijt kan. Een van de meest gehoorde zinnen is ‘Nu ik hier toch ben, kun je ook nog even kijken naar…..’ Dan vind ik het fijn dat je met snelle blik patiënten vaak gerust kunt stellen."

Filter op categorie
UiterlijkUiterlijk
OgenOgen
BewegenBewegen

VrouwVrouw
HartHart
Huid & VatenHuid & Vaten

Maag & DarmMaag & Darm
Alle divisies
Alle divisies

Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Vanaf 1 december zijn nieuwe maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Uw afspraak bij Bergman Clinics blijft gewoon staan. U mag alleen geen begeleider meenemen de kliniek in*. Wanneer u ouder bent dan 12 jaar, dient u een mondkapje te dragen in de kliniek.

Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen.

Heeft u nog geen afspraak staan, maar wilt u meer informatie over onze wachttijden?  Ook in coronatijd doen wij alles om u zo veilig mogelijk in de kliniek te ontvangen en onze wachttijden kort te houden. We heten u van harte welkom.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze corona pagina.

 - Banners - untitled-design-3.png