dr. Arco Teske

dr. Arco Teske

BIG-nummer: 99065520201

Opleiding

Cardioloog Dr. Arco Teske (1981) studeerde geneeskunde aan de Universiteit Utrecht en behaalde zijn artsexamen in 2005.
Hij verrichte promotieonderzoek aan de Universiteit Utrecht om in 2009 met het proefschrift “Echocardiographic quantification of regional right ventricular function” te promoveren).

In de periode 2008-2009 ontving hij een persoonlijke subsidie van de European Association of Echocardiography waarmee hij als postdoc onderzoek deed in de Katholieke Universiteit te Leuven.

In 2009 startte hij met de opleiding tot cardioloog in het Meander Medisch Centrum (Amersfoort) en in het UMC Utrecht. In 2015 behaalde hij zijn Europese accreditatie voor trans-thoracale en slokdarmechocardiografie.

Werkervaring en specialisatie

Sinds 2016 is hij geregistreerd als medisch specialist (Cardioloog) en is sindsdien werkzaam als cardioloog in het UMC Utrecht. Dr Teske is chef de polikliniek hartfunctie en (poli)klinisch consulent cardio-oncologie.

Dr. Teske is gespecialiseerd in beeldvormende technieken van het hart. Hij past zijn expertise toe op vroegdiagnostiek van hartaandoeningen en begeleiding van klepimplantaties. Hij vormt een onderdeel van het hartkleppenteam die zich buigt over complexe hartklepaandoeningen van patiënten uit de regio Utrecht.

Dr. Teske heeft sinds 2015 een gespecialiseerde polikliniek opgestart waarbij patiënten worden behandeld met hartfalen ten gevolge van chemotherapie.

Ten slotte is hij oprichter van het online-learning platform Specklepedia,  gericht op geavanceerde echocardiografische technieken.

Sinds mei 2017 is Dr. Teske werkzaam op de polikliniek cardio oncologie bij Bergman Clinics | Hart in Bilthoven.

Een uniek spreekuur in Nederland die zich specifiek richt op de gevolgen van chemotherapie en radiotherapie op de hartfunctie. Dit betreft zowel de mogelijke effecten direct tijdens of kort na behandeling worden opgespoord en behandeld alsook de lange termijn screening (>5 jaar na behandeling).

Meer informatie over dit onderzoek vindt u op de website van het UMC Utrecht, onder Research- Group Teske.

Wetenschappelijk onderzoek

Geavanceerde beeldvorming van genetische hartziekten in het bijzonder aritmogene cardiomyopathie
Cardiotoxische bijwerkingen van chemotherapie

Publicaties

De publicaties van Dr. Teske kunt u onder andere vinden op PubMed.

Waaronder:

  • Right ventricular deformation imaging and computer simulation for electromechanical substrate characterization in arrhythmogenic right ventricular cardiomyopathy (ARVC). Journal of the American College of Cardiology 2016
  • Echocardiographic tissue deformation imaging of right ventricular systolic function in endurance athletes. European Heart Journal 2009
  • Echocardiographic quantification of myocardial function using tissue deformation imaging, a guide to image acquisition and analysis using tissue Doppler and speckle tracking. Cardiovascular Ultrasound 2007.


Teske AJ, Linschoten M, Kamphuis JAM, Naaktgeboren WR, Leiner T, van der Wall, E, Kuball J, van Rhenen A, Doevendans PA, Cramer MJ, Asselbergs FW.

Cardio-oncology: an overview on outpatient management and future developments. Neth Heart J. 2018 Nov;26(11):521-532. doi: 10.1007/s12471-018-1148-7. Review.


Gespecialiseerd in


Filter op categorie
UiterlijkUiterlijk
OgenOgen
BewegenBewegen

VrouwVrouw
HartHart
Huid & VatenHuid & Vaten

Maag & DarmMaag & Darm
Alle divisies
Alle divisies

Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Vanaf 1 december zijn nieuwe maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Uw afspraak bij Bergman Clinics blijft gewoon staan. U mag alleen geen begeleider meenemen de kliniek in*. Wanneer u ouder bent dan 12 jaar, dient u een mondkapje te dragen in de kliniek.

Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen.

Heeft u nog geen afspraak staan, maar wilt u meer informatie over onze wachttijden?  Ook in coronatijd doen wij alles om u zo veilig mogelijk in de kliniek te ontvangen en onze wachttijden kort te houden. We heten u van harte welkom.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze corona pagina.

 - Banners - untitled-design-3.png