dr. Arco Teske

Cardioloog
BIG-nummer: 99065520201
Zorgkaart Nederland Klantwaardering Arco Teske
10
dr. Arco Teske

Cardioloog dr. Arco Teske (1981) studeerde geneeskunde aan de Universiteit Utrecht en behaalde zijn artsexamen in 2005. Hij verrichte promotieonderzoek aan de Universiteit Utrecht om in 2009 met het proefschrift “Echocardiographic quantification of regional right ventricular function” te promoveren).

 

Lees meer

In de periode 2008-2009 ontving hij een persoonlijke subsidie van de European Association of Echocardiography waarmee hij als postdoc onderzoek deed in de Katholieke Universiteit te Leuven.

In 2009 startte hij met de opleiding tot cardioloog in het Meander Medisch Centrum (Amersfoort) en in het UMC Utrecht. In 2015 behaalde hij zijn Europese accreditatie voor trans-thoracale en slokdarmechocardiografie.

Werkervaring en specialisatie

Sinds 2016 is hij geregistreerd als medisch specialist (Cardioloog) en is sindsdien werkzaam als cardioloog in het UMC Utrecht. Dr Teske is chef de polikliniek hartfunctie en (poli)klinisch consulent cardio-oncologie.

Dr. Teske is gespecialiseerd in beeldvormende technieken van het hart. Hij past zijn expertise toe op vroegdiagnostiek van hartaandoeningen en begeleiding van klepimplantaties. Hij vormt een onderdeel van het hartkleppenteam die zich buigt over complexe hartklepaandoeningen van patiënten uit de regio Utrecht.

Dr. Teske heeft sinds 2015 een gespecialiseerde polikliniek opgestart waarbij patiënten worden behandeld met hartfalen ten gevolge van chemotherapie.

Ten slotte is hij oprichter van het online-learning platform Specklepedia, gericht op geavanceerde echocardiografische technieken.

Sinds mei 2017 is Dr. Teske werkzaam op de polikliniek cardio oncologie bij Bergman Clinics | Hart in Bilthoven.

Een uniek spreekuur in Nederland die zich specifiek richt op de gevolgen van chemotherapie en radiotherapie op de hartfunctie. Dit betreft zowel de mogelijke effecten direct tijdens of kort na behandeling worden opgespoord en behandeld alsook de lange termijn screening (>5 jaar na behandeling).

Meer informatie over dit onderzoek vindt u op de website van het UMC Utrecht, onder Research- Group Teske.

Wetenschappelijk onderzoek
Geavanceerde beeldvorming van genetische hartziekten in het bijzonder aritmogene cardiomyopathie
Cardiotoxische bijwerkingen van chemotherapie

Publicaties
De publicaties van Dr. Teske kunt u onder andere vinden op PubMed.

Waaronder:

Right ventricular deformation imaging and computer simulation for electromechanical substrate characterization in arrhythmogenic right ventricular cardiomyopathy (ARVC). Journal of the American College of Cardiology 2016
Echocardiographic tissue deformation imaging of right ventricular systolic function in endurance athletes. European Heart Journal 2009
Echocardiographic quantification of myocardial function using tissue deformation imaging, a guide to image acquisition and analysis using tissue Doppler and speckle tracking. Cardiovascular Ultrasound 2007.

Teske AJ, Linschoten M, Kamphuis JAM, Naaktgeboren WR, Leiner T, van der Wall, E, Kuball J, van Rhenen A, Doevendans PA, Cramer MJ, Asselbergs FW.

Cardio-oncology: an overview on outpatient management and future developments. Neth Heart J. 2018 Nov;26(11):521-532. doi: 10.1007/s12471-018-1148-7. Review.

Zorgkaart Nederland Klantwaardering Arco Teske
10.0

Gespecialiseerd in

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Beste cliënten, i.v.m. de aangescherpte Corona-maatregelen worden van maandag 20 december t/m vrijdag 14 januari geen nieuwe afspraken voor injectable-behandelingen & huidtherapie ingepland.
Wanneer u al een afspraak hiervoor heeft in deze periode wordt u gebeld om deze in overleg te verplaatsen. De afspraken voor alle andere behandelingen gaan door. 

 

Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!