Assisteer mij
Assisteer mij

Borstverkleining met 50% minder littekens..

25 okt '07

De sleutelgat methode 

Veel vrouwen vinden een mooi decolleté belangrijk. U voelt zich wellicht prettiger bij een cupmaat, die kleiner is dan uw huidige maat? Uw borsten zijn dan meer in verhouding tot de rest van uw lichaam en uw bovenkleding valt mooier. De wens om uw borsten te verkleinen kan ook een niet-esthetische reden hebben. Grote, zware borsten kunnen immers nek- en rugklachten veroorzaken. In al deze situaties is een kleinere cupmaat vaak een hele opluchting. Door het verwijderen van vet- en klierweefsel en overtollig huidweefsel worden uw borsten kleiner, lichter en steviger. Ook kan, indien gewenst, de tepelhof worden verkleind. Door de ingreep krijgen uw borsten ook een nieuwe vorm. Een borstverkleining is daarom meestal ook een borstlift. De belangrijkste voorwaarde voor operatie is dat uw borsten volledig volgroeid zijn. Een borstverkleinende of borstcorrigerende operatie is tot op hoge leeftijd mogelijk.   

De borstverkleining d.m.v. de sleutelgatmethode is ontstaan omdat gezocht is naar een methode, waarbij de littekens zo klein mogelijk worden. Hierbij wordt de huid zo losgemaakt van het borstweefsel dat er minder huid verwijderd hoeft te worden zodat het litteken beperkt kan worden tot een sleutelgat.
Het litteken rondom de tepelhof is onvermijdbaar, omdat in vrijwel alle gevallen de borst ook gelift moet worden, en daarmee de tepelhof naar boven moet worden geplaatst. Juist omdat er moet worden gelift, wordt er ook huid verwijderd. Het litteken rondom de tepelhof is hiervoor in het algemeen niet voldoende. Hiervoor kan het litteken van de tepelhof naar beneden worden gebruikt, juist omdat dit in het algemeen wel mooi wordt.

De methode is technisch wat lastiger en vraagt veel ervaring. Vanwege het fraaiere resultaat wordt de methode in Europa en Amerika in toenemende mate toegepast.

Voordelen:

• fraaiere vorm (minder plat, meer projectie)
• kleiner litteken
• minder kans op gevoelsverlies van de tepel
• meer kans om later nog borstvoeding te geven
• bewegingen van de armen zijn sneller (na 2-3 dagen) weer mogelijk
• kortere operatieduur    

De Bergman Kliniek heeft samenwerkingscontracten met vrijwel alle zorgverzekeraars. Een borstverkleining wordt over het algemeen door uw verzekering vergoed. Vraag ernaar bij uw Beauty Coach.Informatie aanvraag
Contact opnemen
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • U bent welkom voor alle zorg die u van ons gewend bent. We treffen alle maatregelen om u veilig in de kliniek te ontvangen.
  • In de kliniek mag u geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.

Let op!
Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.