Borstverkleining met 50% minder littekens..

25 okt. 2007

Veel vrouwen vinden een mooi decolleté belangrijk. Om de borsten meer in verhouding tot de rest van het lichaam en uw bovenkleding te doen uitkomen, zijn een aantal operatie-technieken ontwikkeld waaronder de sleutelgat methode, die de Bergman Kliniek exclusief uitvoerd.

De sleutelgat methode 

Veel vrouwen vinden een mooi decolleté belangrijk. U voelt zich wellicht prettiger bij een cupmaat, die kleiner is dan uw huidige maat? Uw borsten zijn dan meer in verhouding tot de rest van uw lichaam en uw bovenkleding valt mooier. De wens om uw borsten te verkleinen kan ook een niet-esthetische reden hebben. Grote, zware borsten kunnen immers nek- en rugklachten veroorzaken. In al deze situaties is een kleinere cupmaat vaak een hele opluchting. Door het verwijderen van vet- en klierweefsel en overtollig huidweefsel worden uw borsten kleiner, lichter en steviger. Ook kan, indien gewenst, de tepelhof worden verkleind. Door de ingreep krijgen uw borsten ook een nieuwe vorm. Een borstverkleining is daarom meestal ook een borstlift. De belangrijkste voorwaarde voor operatie is dat uw borsten volledig volgroeid zijn. Een borstverkleinende of borstcorrigerende operatie is tot op hoge leeftijd mogelijk.   

De borstverkleining d.m.v. de sleutelgatmethode is ontstaan omdat gezocht is naar een methode, waarbij de littekens zo klein mogelijk worden. Hierbij wordt de huid zo losgemaakt van het borstweefsel dat er minder huid verwijderd hoeft te worden zodat het litteken beperkt kan worden tot een sleutelgat.
Het litteken rondom de tepelhof is onvermijdbaar, omdat in vrijwel alle gevallen de borst ook gelift moet worden, en daarmee de tepelhof naar boven moet worden geplaatst. Juist omdat er moet worden gelift, wordt er ook huid verwijderd. Het litteken rondom de tepelhof is hiervoor in het algemeen niet voldoende. Hiervoor kan het litteken van de tepelhof naar beneden worden gebruikt, juist omdat dit in het algemeen wel mooi wordt.

De methode is technisch wat lastiger en vraagt veel ervaring. Vanwege het fraaiere resultaat wordt de methode in Europa en Amerika in toenemende mate toegepast.

Voordelen:

• fraaiere vorm (minder plat, meer projectie)
• kleiner litteken
• minder kans op gevoelsverlies van de tepel
• meer kans om later nog borstvoeding te geven
• bewegingen van de armen zijn sneller (na 2-3 dagen) weer mogelijk
• kortere operatieduur    

De Bergman Kliniek heeft samenwerkingscontracten met vrijwel alle zorgverzekeraars. Een borstverkleining wordt over het algemeen door uw verzekering vergoed. Vraag ernaar bij uw Beauty Coach.

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Beste cliënten, i.v.m. de aangescherpte Corona-maatregelen worden van maandag 20 december t/m vrijdag 14 januari geen nieuwe afspraken voor injectable-behandelingen & huidtherapie ingepland.
Wanneer u al een afspraak hiervoor heeft in deze periode wordt u gebeld om deze in overleg te verplaatsen. De afspraken voor alle andere behandelingen gaan door. 

 

Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!